Klímacsúcs - példa nélküli együttműködés

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 10. 08:25

Tizenegy nemzetközi hírügynökség közös interaktív honlapot létesített a koppenhágai klímacsúcs idejére, amelyen az internetezők közvetlenül az eseményről beszámoló vezető újságírókkal cseveghetnek - erről az Európai Hírügynökségek Szövetsége (EANA) tájékoztatta közleményben az MTI-t.

A Facebook közösségi portál mintájára létrehozott, The Climate Pool elnevezésű oldal megalkotásával a hírügynökségek példa nélküli együttműködésre vállalkoznak annak érdekében, hogy világméretű párbeszédet kezdeményezzenek az éghajlati változásokról. A blog formátumú portál a http://www.facebook.com/TheClimatePool címen angolul érhető el, bepillantást enged a kulisszák mögé, és elérhetővé teszi az oldalt létrehozó hírügynökségeknek és sajtóorgánumoknak a tárgyalásokról készített fontos beszámolóit. Az oldal multimédiás tartalommal is rendelkezik, a portálra látogatók a Twitter csevegőprogram szolgáltatásait is igénybe vehetik.

 A The Climate Poolt a francia AFP, a holland ANP, az amerikai AP, az osztrák APA, az olasz APcom, a kanadai Canadian Press, a német dpa, a japán Kyodo, a portugál Lusa, a brit Press Association és az orosz RIA hírügynökség alkotja meg a digitális hírszolgáltatások fejlesztésére létrehozott MINDS International nemzetközi hálózat égisze alatt. "A koppenhágai klímacsúcs emberek milliárdjainak életére lesz hatással, és valószínűleg világszerte megragadja a hírfogyasztók figyelmét.

A The Climate Pool egyedülálló lehetőséget kínál az internetezőknek arra, hogy az éghajlati változásokat a világ néhány tapasztalt, a csúcsról tudósító újságírójával vitassák meg" - hangsúlyozta a közleményben Wolfgang Nedomansky, a MINDS International (osztrák) ügyvezető igazgatója.

 A MINDS International 2007 végén jött létre, a nemzetközi hálózat a médiaipar számára kutatja és fejleszti a digitális technikán alapuló információs, kommunikációs megoldásokat, valamint előmozdítja a hírügynökségek közti technológiaátadást. A Magyar Távirati Iroda 2008 elején csatlakozott a hálózathoz.
 

Kulcsszavak: környezetvédelem média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50