Játékosok Köztársasága

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 20. 16:40

A Játékosok Köztársasága (Republic of Gamers) a legjobbak legjobbjaiból álló hatalmas közösség. Számukra az ASUS magasabb szintű mérnöki munkát, nagyobb teljesítményt, innovatív megoldásokat kínál új eszközein.

Egy exkluzív klubba csak exkluzív belépőkártyával lehet belépni. Az ASUS Játékosok Köztársaságába (ROG) a belépőkártya az ASUS Maximus III Formula alaplap.

Ha bárki úgy érzi, hogy a játék a mindene, csatlakozzon a ROG elit klubjába ezzel az alaplappal. Az ASUS Maxsimus III Formula a legújabb kiadású Lynnfield processzorokhoz, az Intel 1156 tűs Corei7 és Corei5 motorokhoz készült, egy minden tekintetben játékos platform, de egyben az Intel egyik legnagyobb teljesítményű processzorai egyben a legjobb energiahatékonysággal is rendelkeznek. A lapba kétcsatornás DDR3 memóriákat pakolhatunk, kis túlhajtással egészen 2133 MHz-ig, de a szokásos frekvenciákat is beállíthatjuk: 1066, 1333 és 1600 MHz. A tuningban óvatosabbak számára két további lépcső is rendelkezésre áll, az 1800 és 2000 MHz. A memória időzítéseinek beállításában a ROG MemPerfect segít, csak a kívánt frekvenciát kell kiválasztani, a többi az alkalmazás dolga. Az alaplapot a legfrissebb kiadású P55 chip-készlet vezérli, a megnövelt sávszélességgel és stabilitással. A ROG funkciókat pedig az iROG chip segít hardver szinten beállítani.
 
Sokan tanakodnak azon, hogy milyen alaplapot válasszanak. Ami az NVidia SLI technológiáját támogatja vagy az ATI CrossFireX  a jobb? Nem dönthetünk helyettük, inkább a középutat ajánljuk. A Maximus III Formula támogatja mindkét rendszert, az SLI-t és a CrossFireX-et is, szabad kezet kapunk a rendszer későbbi fejlesztésében. Szóval bármelyiket  is választjuk, egy biztos, szaggatásmentes, hihetetlen látványt nyújtó grafikában lesz részünk. Láthattunk a Formula 1 bokszában, amikor a mérnök egy laptoppal hangolja be a versenygépet. Pont ugyanezt megtehetjük otthon is. Egy laptopot kössünk a ROG Connect csatlakozóhoz egy USB kábellel és valós időben kiolvashatjuk a rendszerünk főbb paramétereit. Utána már csak döntenünk kell, mit és hogyan szeretnénk módosítani a jobb eredmény elérése érdekében, akár a játék alatt is. Még ha online zenét hallgatunk, letöltünk a háttérben éppen, akkor is a ROG GameFirst az internetforgalom menedzselésével, alacsony késleltetésű idővel elsőbbséget biztosít a játék szerverrel való kommunikációja számára.
 
A tuningolásban számos ROG szolgáltatás lesz a segítségünkre. A legnagyobb hiba, ha a tuningmester valami olyan értéket állít be, amit a hardver már nem visel el. A Maximus mindent elkövet, hogy a legnagyobb biztonságban állítgathassuk a paramétereket, anélkül, hogy az ilyen veszély fenyegetne. Az automatikus CPU Level Up és Loadline Calibration mindent beállít csak a kívánt CPU frekvenciát kell kiválasztanunk, de az Extreme Tweaker lehetőséget ad a finomhangolásra is. Az eredményt pedig nem a felszálló füst jelzi majd, hanem Voltiminder LED szól, ha veszélyes vizekre tévednénk. Az alaplapon öt biztonságos pont van, ahol egy feszültségmérővel ellenőrizhetjük az értékeket.

Kulcsszavak: Asus grafikus kártya

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50