Könnyű, mobiltelefonnyi környezetbarát külső merevlemez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 15. 07:32

Jellegzetes, egyedi megjelenéssel bírnak a Samsung G2 hordozható külső merevlemezei, a cég mérnökeinek minden igyekezete arra irányult, hogy egy környezetbarát terméket készítsenek, és ezt a design is hűen tükrözze.

Tetszetős és élmény kézbe venni, ezzel összefoglalható mindaz, ami a Samsung G2 portable külső adattárolóról elsőként eszünkbe jut. A napfényben szikrázó felület, a minden irányban lekerekített sarkok és élek a Samsung designerei szerint trendi és – az ő szavaikkal élve – olyan szabadságérzetet nyújt, amit akkor érzünk, amikor egy majomkenyérfát látunk lengedezni a szélben. Hmm… A lágyan lekerekített élek gyakorlati haszna, hogy kellemes kézbe venni, a csillogó felület pedig ellenáll a karcoknak és az újlenyomat sem látszik meg rajta annyira. Még egy praktikus dolog: sikerült minden felesleges nehezéket kivenni a G2-ből, a 150-170 g súlyú, mobiltelefon méretű adathordozót ezért kényelmesen magunkkal vihetjük. A Samsung egyébként is laptopokhoz szánta termékét, a laptop táskában pedig, mint tudjuk, igen szűkös már a hely.

Az 5400-as fordulaton pörgő merevlemezek a mai élethez igazodó 320 GB és 500 GB kapacitással rendelkeznek. Nem is olyan régen még a 250 GB-os külső tároló hatalmasnak tűntek, manapság azonban a sok multimédiás fájl, nem csak a filmek vagy fotók, hanem a dokumentumok, prezentációk vagy egy weboldal teljes mentése, bizony sok-sok helyet tud elfoglalni. Az új kis G2-es a Samsung minden modern technológiáját magába szívta. A Samsung EcoGreen merevlemez technológia az alacsony energiafogyasztást tűzte ki célul, ami nagyon hálás a laptop akkuját tekintve. Alacsonyabb a zajszintje és gyártása során a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is betartják.

A noteszgépekhez nélkülözhetetlen szolgáltatásokat is kapunk a G2-höz. A SafetyKey jelszóval óvja a kritikusan fontos adataink biztonsági másolatát a merevlemezen. A SecretZone pedig egy virtuális meghajtót hoz létre, amely dekódolva írja fel a rá másolt adatokat a lemezre. Használatukkal egy páncélszekrény biztonságával tárolhatjuk fontos fájljainkat. A Samsung G2 portable, a 45 cm-es USB kábelén, a laptopról az általunk megadott rendszerességgel készít másolatot, ezzel sem rabolva a drága időnket. A másolatot akár valós időben is elkészíthetjük, biztos ami biztos alapon. Még egy apróság: egy kis mérőegység mutatja, hogy mennyi szabad helyünk van még a G2-n és mennyit használtunk már fel adatainknak vagy a backup számára.

Kulcsszavak: Samsung adattárolás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14