Monitor és LED TV egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 28. 19:12

A BenQ új vékony 21,5 és a 23,6 colos LED televíziói leginkább az egy LED TV-re és egy monitorra is vágyó diákokhoz vagy  második televíziót kereső fiatal szakemberekhez illenek.

Ezek a modellek elsők között vannak a vékony, kisméretű LED TV kategóriában Európa-szerte, melyek abszolút helytakarékosak, mivel vastagságuk 19 és 36mm között változik. Az energiafelhasználás tekintetében 40%-os megtakarítást érhet el a BenQ ML2241-el vagy az ML2441-el, a CCFL TV-khez képest. 0,5 W-nál kevesebb energiát fogyasztanak készenléti állapotban – más gyártók modelljei általában 1 vagy 2 W-ot -, valamint a BenQ gazdaságos ML2241 és ML2441 LED TV-i elsőként teljesítik a legújabb, EuP 2010 szabályozás követelményeit. A dinamikus kontraszt arány 5,000,000:1. A teljesen új ML2241 és ML2441 Senseye-al, 5 ms válaszidővel és teljes HD 1920x1080 felbontással rendelkezik, melyeket arra terveztek, hogy kezelje és megjelenítse a 1080p 24Hz jelfolyamot, így érve el természetesebb, moziszerű, és torzításmentes képminőséget. A BenQ saját fejlesztésű Senseye Human Vision technológiája – egy szabadalmaztatott képjavító eljárás, mely az emberi szem viselkedését utánozza – feljavítja a színeket, a videó tartalom tisztaságát és kontrasztját, valamint egyenletessé teszi a gyors mozgású jeleneteket a mozgásoptimalizálás során, így mélyebb, gazdagabb és részletesebb képet jelenít meg.

Az új LED TV-ket már USB elosztóval szerelték fel, valamint mindekét modell 3 HDMI bemenettel is rendelkezik, lehetőséget adva a tömörítetlen jelforrások lehető legjobb minőségű továbbítására. A HDMI felület egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztathatják szórakoztató eszközeiket a LED TV-hez. Ezeken felül a BenQ ML2241 és az ML2441 támogatja a modern H.264 videó kódolást is. Akár zenét is hallgathatunk a beépített SRS TruSurround HD hangrendszeren, ráadásul a hangszórók akkor is működnek, amikor a képernyő ki van kapcsolva, így még energiát is megtakaríthatunk zenehallgatás közben. A családi képek bemutatása is könnyű: egy USB tároló eszköz, egy kattintás, és a SmartCliQ máris megjeleníti a képeket. Ezen felül a LED TV-t, mint fotó keretet is használhatjuk, valamint lehetőség van filmek (fényerő és élesség állítás) és fotók (forgatás, nagyítás, színkezelés) szerkesztésére is.

Kulcsszavak: Benq monitor

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50