Öt új stílusos Toshiba noteszgép

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 26. 10:11

A sokoldalú – hívjuk általános célúnak – laptop a legkeresettebb, mivel nem tudunk venni egyet az irodába, egyet a családi kikapcsolódáshoz, egyet a gyerekeknek, és így tovább.

Kedvező áron szeretnénk valami olyat, ami mindenhez jó, tudunk rajta filmet nézni (akár még szerkeszteni is), blogot vagy házi feladatot írni, a fotóinkat rendezgetni vagy szerkesztgetni vagy, végső soron, kicsit dolgozni, ha már a munkát is haza kell hoznunk a dolgozóból. A Satellite-nak egyéni stílusa van: fényes fekete felületek keverednek a csillogó króm betétekkel, mindenféle életstílushoz, használati környezethez illik. De nemcsak a külső jegyek miatt, hanem a gazdag szolgáltatások és technológiai újdonságok miatt is, értéket képvisel.

A Toshiba Satellite L650-148 vadonatúj Corei3-330M processzorával mindennel gyorsan megbirkózik, legyen az egy képekkel teletűzdelt házi dolgozat, egy prezentáció vagy a fáradalmak kipihenéséhez egy jó film. A 4 GB DDR3-as memória és az 1066 MHz FSB-s processzor falja a feladatokat a 320 GB-os merevlemezről. A képet egy 15,6 colos LED háttér világítású TFT kijelzőn 1366 x 768-as felbontással és a Conexant hangrendszeren HD minőségű hanggal élvezhetjük. Az L650-148 kártyaolvasóval és 11n-es WiFivel, valamint mikrofonnal és webkamerával is felszerelkezett, így mindenünk van, amire szükségünk lehet egy laptop használata során. A külső képmegjelenítőt a hagyományos D-SUB mellett HDMI csatlakozón át is elérhetjük a tökéletes képminőség érdekében. A sok-sok adatunkat a hatalmas merevlemezről gyors eSata kapun írhatjuk ki vagy olvashatjuk be egy külső tárolóról. A teljes értékű, különálló numerikus billentyűzettel kiegészített klaviatúra a sok gépelés során is kényelmesen használható. A többféle ujjmozdulatot felismerő érintőtáblával számos hasznos funkció eléréséhez az egeret sem kell használnunk.

Az L650D-11F egy új Toshiba Satellite modell AMD Athlon II kétmagos, 2,1 GHz-es processzorral. Az ATI Radeon HD4250 grafikus vezérlő könnyedén kezeli a 3D alkalmazásokat, amelyek futtatásához a Windows 7 Home Premium 64 bites operációs rendszert kapjuk. A 3 GB DDR3 memóriával szerelt gépen több mint 1 GB-ot (max. 1917 MB, 4 GB ram esetén) is a grafikus motorhoz rendelhetünk, ami komolyabb grafikus feladatok megoldását is lehetővé teszi.

Szintén új és egy könnyed változat a Satellite C650-11J. Kedvező, nyáriasan könnyed áron kapjuk a Toshiba minőséget, a stílusos megjelenést és a sok-sok szolgáltatást, ha csak például netezni, csevegni és egyszerűbb feladatokat megoldani szeretnénk. A 2 GHz-es Celeron processzor és a 3 GB DDR memória kiválóan alkalmas a tanuláshoz, levelezéshez és még egy új film megnézéséhez is, hiszen a 250 GB-os merevlemezen sok minden elfér. Mindemellett a C650-11J HD hangrendszere és HD 15,6 colos TFT kijelzője, webkamerája, mikrofonja van a szórakozáshoz, a fotóinkat pedig a kártyaolvasóval másolhatjuk le a fényképezőgépről vagy a mobiltelefonról. A kis fogyasztású processzornak hála, például netezéshez vagy szövegszerkesztéshez akár 4 óra 20 percig (Mobile Mark 2007) is használhatjuk a C650-11j-t egyetlen feltöltéssel.

Nézzük, hogy mi is van még. Két Satellite C650D újdonság, a C650D-10E és a C650D-11H. Mindkét modell - az L650D-11F-hez hasonlóan - az AMD Athlon P320 (2,1 GHz) kétmagos motorjával üzemel. A különbség a két változat között csak annyi, hogy az igen kedvező árú C650-11H 2 GB DDR3 memóriavál és 250 GB SMART merevlemezzel szerelt a C650-10E 3 GB memóriájával és 320 GB tárterületével szemben. Igazi, közepes árkategóriájú mindenes mindkettő, rengeteg hasznos, az előzőekben felsorolt, Satellite kiegészítővel felruházva. Mind az öt Toshiba Satellite modell TIOP kompatibilis és két éves szakszervizben érvényesíthető garanciával rendelkezik.
 

Kulcsszavak: Toshiba notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50