Üzletmenet-folytonosságot megtartó megoldások a HP-től

Kovács Attila, 2010. július 11. 10:03

A HP új megoldásokkal jelentkezett az üzletmenet-folytonosság fenntartásához a konvergens infrastruktúrában.

A HP néhány napja új nagy teljesítményű hálózati és biztonsági megoldásait mutatta be, amelyek átfogó vállalati adatbiztonság megteremtésével és a szervercsatlakozás egyszerűsítésével segítik a vállalat Konvergens Infrastruktúra stratégiájának megvalósítását. Az új termékek a HP FlexFabric megoldásának biztonságát növelik, amely a vállalat nagy teljesítményű, rugalmas, biztonságos, a konvergens infrastruktúrába illeszkedő, adatközponti hálózati komponense.

Tény, hogy a vállalatok mind nagyobb mértékben kötelezik el magukat a virtualizált és konvergált infrastruktúrára épülő informatikai környezetek iránt. Ennek köszönhetően a biztonság kérdése nagy mértékben felértékelődött a számukra. A virtualizált környezetek és az azokhoz kapcsolódó alkalmazások ugyanazon fenyegetéseknek vannak kitéve mint a hagyományos adatközpontok. Mivel több virtuális gépet egyazon szerveren hosztolnak, egy aprócska biztonsági rés is katasztrofális hatásokat eredményezhet. Ennek következtében, amikor egy vállalat a virtualizáció mellett dönt, a biztonsági tényezők megfontolása startégiai jelentőségűvé válik.

A z új HP TippingPoint Secure Virtualization framework (SVF) olyan termékcsomag, amely révén a virtualizált környezetek megvédhetőek a hálózati fenyegetésekkel szemben. A TippingPoint Virtual Controller (vController) a HP Tippingpoint N-Platform behatolás-megelőző rendszeren (IPS) keresztül a teljes – fizikai és virtuális – infrastruktúra hálózati forgalmára kiterjeszti a védelmet.

A HP a hálózati biztonsági megoldásainak körét kibővítette az új  HP TippingPoint reputation digital vaccine (rep DV) szolgáltatással, amely hatékony hálózatfigyelést és felhasználóvédelmet biztosít. A szolgáltatás listát küld a felhasználó behatolás-detektáló eszközének a gyanúsan viselkedő webhelyekről, mely ezen reputáció alapján képes blokkolni az onnan jövő forgalmat, ezzel is csökkentve a hálózaton át érkező támadások kockázatát. A webhelyek listája kétóránként frissül és a HP DVLabs megoldására épül, amely a biztonsággal kapcsolatos kutatások- és fejlesztések iparágvezető szervezete. A maximális biztonság érdekében a HP két új s-sorozatú HP tipping Point megoldásával az ügyfelek fokozhatják a hálózat biztonságát a fizikai és a virtuális infrastruktúrán, a LAN-tól egészen az adatközpont magjáig.

A megoldás nyújtotta előnyök:
- A HP TippingPoint S1200N IPS A7500 modul a hálózati biztonság gyors bevezetését segíti elő. Az eszköz egy a HP A7500 switchbe szerelhető blade-formátumú modul, ami egy fejlett behatolásmegelőző rendszert valósít meg. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az IPS funkcionalitás-integrált szolgáltatásként jelenjen meg a HP A7500 switchekben, és a konszolidált biztonsági és hálózati eszközt kereső ügyfeleknek is megoldást kínáljon.
- Emelt szintű védelem a hálózat egészében a  HP TippingPoint S1500 SSL segítségével. Ez az önálló eszköz dekódolja, majd újratitkosítja a webhelyen zajló SSL (Secure Sockets Layer) forgalmat. Lehetővé teszi a titkosított hálózati forgalomban a káros tartalmak keresését és a gyanús tevékenységek azonnali kezelését.

A HP szintén  a múlt héten mutatta be a nagy teljesítményű HP A5820 adatközpont switch (H3C S5820x) új FCoE (Fibre Channel over Ethernet) modulját. Ez a megoldás egyszerűbbé teszi az alkalmazások elérhetőségét, magas fokú rugalmasságot nyújt és a csökkenti a hálózati rendszer TCO költségét.

Az új Fibre Channel over Ethernet (FCoE)  adatközpont-hálózati technológia csökkenti a hálózat komplexitását, költségeit és jól kiegészíti a jelenleg használt, hagyományos Fibre Channel és iSCSI tárolócsatlakozási megoldásokat. A HP A5820 adatközpont switch-hez készült új FCoE modul egy eszközben fogja össze a „top-of-rack” és tárolóswitchek, valamint a dedikált tárolóhálózati és szerveradapterek képességeit. Ily módon az ügyfelek a legkomplexebb ponton, a szerver oldalán egyszerűsíthetik hálózatukat és csökkenthetik költségeiket. A szerveroldali konszolidációval akár 75 százalékot is lefaraghatnak a szükséges eszközök és kábelek mennyiségéből.

Az új HP A5820 FCoE megoldás együttműködik a BladeSystemhez nemrég bevezetett  HP Virtual connect FlexFabric modullal.  Ez a hagyományos és virtualizált szervercsatlakozásokat is támogató egység szükségtelenné teszi a többféle csatlakozó használatát és ezzel akár 95 százalékkal is csökkentheti a hálózati eszközök számát, az éves hűtési és energiaköltségben pedig akár 40 százalékos megtakarítást is eredményezhet.

További információ

Kulcsszavak: HP vállalatirányítás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55