Internet Explorer 9: gyors, letisztult, megbízható

Kovács Attila, 2010. szeptember 16. 11:33

Már világszerte elérhető az Internet Explorer 9 bétaverziója, melyet a Beauty of the Web (Az internet szépsége) elnevezésű rendezvényen mutattak be San Franciscóban. Az Internet Explorer 9 a letisztult alkalmazásokra, a Windows 7-integrációra, és a webhelynek jutó minél nagyobb képernyőfelületre helyezi a hangsúlyt. A böngésző vezérlőelemei kisebb helyet foglalnak, és „üvegszerűek”, így könnyen megtalálhatók ugyan, de nem zavarják a tartalom megtekintését.

A webhelyek sokkal inkább úgy néznek ki, mintha a számítógépen futó natív alkalmazások lennének. Ezt segítik a következő funkciók is:
·    Rögzített webhelyek. A rögzített weboldalakkal a felhasználó kedvenc webhelyei a böngésző megnyitása nélkül, közvetlenül a Windows tálcájáról érhetők el, így gyorsabban és könnyebben megjeleníthető a kívánt tartalom.
·    Közvetlen menük. A közvetlen menükkel gyorsan és könnyedén, a böngésző elindítása nélkül érhetők el a tálcára rögzített weboldalak gyakori műveletei.
·    Leválasztható lapok . Böngészés közben gyakran van arra szükség, hogy egyszerre két weblapot is figyelemmel kísérjünk, összehasonlítsuk információikat. A külön fülön nézett lap leválasztása és párhuzamos nézetbe húzása egyszerűen, a fül képernyő szélére húzásával érhető el.

Az Internet Explorer új verziója a modern számítógépek minden erőforrását kihasználja, így teszi még élvezetesebbé a böngészést. Ennek része az új parancsértelmező, amely a többmagos processzorok képességeit kihasználva jelentősen növeli a teljesítményt. Az Internet Explorer 9 egyben az első olyan böngésző, amely  HTML5 hardveres gyorsítást alkalmaz: a videokártyák erejét kihasználva a grafikus feldolgozás nagy részét a központi processzor helyett a grafikus kártya processzorára hárítja. A grafikus feldolgozóegység használatának köszönhetően az Internet Explorer 9 számára elérhetővé válik a számítógép kapacitásának az a 90 százaléka, amelyet a böngészők korábban teljesen kihasználatlanul hagytak.

A Internet Explorer 9 számos beépített funkcióval rendelkezik, mely a felhasználók biztonságát, az adatvédelmet és a megbízhatóságot tartja szem előtt. A felhasználók online biztonságérzetét megalapozó új szolgáltatások az Internet Explorer 8 által bevezetett védelmi funkciókra épülnek.
·    Letöltés-kezelő SmartScreen szűrőintegrációval. Az Internet Explorer 9 kínálja az első olyan letöltés-kezelőt, amely a kártevő programok elleni védelmet kínáló SmartScreen technológiával van ellátva. A letöltések SmartScreen megbízhatósági besorolása olyan forradalmian új böngészőfunkció, amely a megbízhatósági adatok használatával a jól ismert, megbízható fájlok esetén kikapcsolja a felesleges figyelmeztetéseket, a nagyobb kockázatú letöltéseknél viszont az eddiginél nyomatékosabban figyelmeztet a veszélyre. Az Internet Explorer 9 az egyetlen böngésző, amely megbízhatósági besorolás alapján osztályozza a letöltéseket.
·    Teljesítmény-tanácsadó beépülő modulokhoz. A beépülő modulok betöltési idejét figyelő teljesítmény-tanácsadó értesíti a felhasználót, ha a beépülő modulok lassítják a böngészést. Ha az összes engedélyezett beépülő modul betöltése 0,2 másodpercnél tovább tart, figyelmeztetés jelenik meg, így a felhasználó könnyebben dönthet az egyes modulok engedélyezéséről vagy letiltásáról.
·    A megbízható működést szolgáló funkciók. A lapok különválasztása, a látogatott webhely esteleges összeomlása vagy lefagyása utáni automatikus visszaállítás  azt szolgálja, hogy az Internet Explorer 9 felhasználóinak soha ne kelljen aggódniuk az adataik elvesztése miatt.

Az Internet Explorer 9 olyan iparági szabványokat támogat, mint a HTML5, az SVG, a CSS3.  A fejlesztők így új funkciókhoz férhetnek hozzá, és biztosak lehetnek abban, hogy az általuk megírt kód minden modern böngészőben ugyanúgy megjelenik.

Az Internet Explorer 9 bétaverziójának letöltéséhez látogasson el a www.BeautyoftheWeb.com címre.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50