A kollokációtól a clouding – új típusú IT funkciók az új gazdasági környezethez

IDC Hoszting és Cloud Konferencia 2010

forrás Prim Online, 2010. október 7. 20:10

A nyilvános felhő-alapú szolgáltatások globális piaca az elkövetkező néhány évben várhatóan 29%-os éves átlagos növekedéssel számol, ami mélyreható és hosszú távú változásokat eredményez az informatika használatában, vállalati alkalmazásában. A magán felhő-alapú szolgáltatások esetén még látványosabb évi 35%-os növekedésre lehet számítani. Miközben minden szegmensben növekedés várható, a piac szerkezete kiegyensúlyozottabbá válik az informatikai siló egyes szintjei között. Megnő a szerver- és tárolókapacitás-szolgáltatások, illetve az alkalmazásfejlesztő eszközök PaaS és SaaS modellben történő értékesítésének aránya. Magyarország helyzete ezen a piacon kiemelkedik a régióban, az utóbbi évek a nyilvános hoszting és cloud kapacitásokba történt beruházásoknak köszönhetően. Mi állhat a feltörekvő, új szolgáltatási modellekhez kapcsolódó optimizmus hátterében?

CinemaCity – Aréna Pláza 2010. október 14-én

Az IDC „A kollokációtól a cloudig – új típusú IT funkciók az új gazdasági környezethez” alcímmel, Magyarországon első alakommal szervez teljes egészében a felhő-alapú szolgáltatásoknak és a hoszting szolgáltatásoknak dedikált szakmai konferenciát.
A rendezvény elméleti és gyakorlati szemszögből egyaránt tárgyalja az új feltörekvő IT szolgáltatási modelleket - mit amilyen az infrastruktúra hoszting, a SaaS (szoftver mint szolgáltatás) – és az általuk a vállalatok üzleti reakcióképességében, az informatikai szervezetekben, az IT szolgáltatásokban és a CIO szerepében  végbemenő változásokat.

A rendezvény vezető előadója Scott Manson számos európai nagyvállalat számítástechnikai felhő kialakítását megcélzó projektjeiben vett részt megoldásszállítói oldalról, többek között a France Telecom, Portugal Telecom, Telefonica, Steria és a Telekom Polska esetében.



Scott Manson előadása áttekintést ad arról, hogy milyen típusú vállalatok ruháznak be a felhő-alapú számítástechnikába és miért teszik ezt. Az ügyfélpéldákkal alátámasztott gyakorlati áttekintés célja azon felhő építőelemek bemutatása, melyek nélkülözhetetlenek a cloud computing pénzügyi és IT üzemeltetési területen jelentkező előnyeinek a kiaknázásához. Ezen felül az előadás felvázolja a felhő-alapú technológiák életciklusát, a számítási felhő kialakításához vezető út mérföldköveit, és az informatikai vezetők szerepének változását az új szolgáltatási modellek terjedésének köszönhetően.

Az IDC Magyarország részéről Komáromi Zoltán, ügyvezető előadása arról a harcról szól, hogy milyen mértékben új a számítási felhő koncepciója és milyen mértékben támaszkodik korábbi IT szolgáltatási modellekre (outsourcing, hoszting, XSP, Saas, BPO)? A cloud ígérete szerint az informatika az 5. közművé válhat oly módon, hogy az új IT szolgáltatási modellek lehetővé teszik az informatika valós idejű és költséghatékony alkalmazkodását a felfokozott változékonysággal jellemezhető új gazdasági környezethez. Hol vagyunk és merre tartunk ebben a folyamatban.

A két felvezető előadáson túlmenően a konferencián a következő előadók tartanak prezentációt a hoszting és cloud computing témakörében:

*Úton a felhők felé, Agárdi György, ICT megoldások értékesítési igazgató, KFKI Zrt.
*Bármi lehetséges?, Naményi Péter, ügyvezető igazgató, NK Services (Magyarország) Kft.
* Ahol a merevlemezed ott az otthonod... Bács Ildikó, marketing és értékesítési vezető, Dataneum Zrt.
* Ami a felhő mögött van, Kovács Zoltán, szolgáltatási üzletág vezető, Fujitsu Technology Solutions Kft.
*A Hoszting múltja, jelene, jövője a Magyar Telekomban, Fazakas András, SMB and MID Market értékesítési manager, Magyar Telekom
* Ég és föld között, Kőnig Tibor, főmérnök, Microsoft Hungary
* Almát a körtével - hogyan igazodjunk el az SAP hoszting világában, Görbics Zoltán, ügyvezető igazgató, HostLogic Kft.
* Kiszervezett szolgáltatások - fókuszban a hatékonyság, Tóth Zoltán, üzlettámogatási igazgató, IQSYS Zrt.

    Az IDC egész napos Hoszting és Cloud konferenciáján a következő informatikai megoldásszállító cégek vesznek részt és tartanak előadást: T-systems, IQSYS, KFKI, DATANEUM, FUJITSU, HostLogic, NK Services, Microsoft. A rendezvény szakmai partnerei az IVSZ, az MJVSZ, az MVISZ és a TÖOSZ.

A konferencia moderátori teendőit Kiri Róbert, a Stratis társalapítója, igazgató-tanácsadó látja el, aki több, mint 10 éve foglakozik informatikai stratégiakészítéssel és komplex projektek vezetésével.

A nap végén az értékelő- és kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Az IDC Hoszting és Cloud Konferenciájának részletes programja, az előadások szinopszisai, az előadók szakmai életrajza, és a regisztráció a következő oldalon érhető el:
http://www.idchungary.hu/?showproduct=38603&content_lang=HUN&action=Agenda

A rendezvény az IDC eddigi konferenciái közül első alaklommal a világhálón is elérhető lesz azonos időben élő WEBKÖZVETÍTÉSEN keresztül.

További kérdés esetén kérjük, forduljon Üveges Szabolcshoz.
IDC Magyarország
email: suveges@idc.com
tel.: 06 1 473 2375

Kulcsszavak: konferencia IDC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50