Ingyenes Novell naplókezelő

forrás Prim Online, 2011. március 28. 14:22

A Novell ingyenes változatot ad ki a Sentinel Log Manager naplókezelő szoftveréből, amellyel az ügyfelek kihasználhatják a kereskedelmi forgalomban kapható Sentinel Log Manager legfontosabb képességeit. Az ingyenes verzió 25EPS-ig képes naplózni a biztonsági eseményeket, azaz másodpercenként 25 eseményt kezel. Eddig az eseményszámig teljes értékű megoldás, az összegyűjtött naplóállományokat egységes formátumra alakítja a keresés, illetve szűrés megkönnyítése érdekében és a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez szükséges jelentéskészítési képességeket is biztosítja.

Ha egy másodperc alatt 25-nél több esemény keletkezik, akkor a rendszer ezeket is eltárolja, de ezek csak a fizetős verzió megvásárlása esetén tekinthetőek meg. Az ügyfelek könnyen és gyorsan frissíthetnek a teljes, licencelt változatra, amely további szolgáltatásokat is kínál, például elosztott keresést és naplótovábbítást.
A Sentinel Log Manager könnyen telepíthető naplókezelési eszköz, amely átláthatóbbá teszi az informatikai infrastruktúrához kapcsolódó tevékenységeket. A SUSE Studio, a Novell web alapú alkalmazásépítő megoldása használatával felépített Sentinel Log Manager egyszerűen üzembe helyezhető még nagymértékben széttagolt informatikai környezet esetén is.
A Sentinel Log Manager a Novell biztonsági portfóliójának egyik legújabb tagja. A Sentinel Log Manager könnyen integrálható a Novell Sentinel és a Novell Identity Manager termékekkel, így a Novell által javasolt lépésenkénti megközelítés során a tipikusan első lépésként megvalósított logmenedzsment, azaz a naplóállományok összegyűjtése és tárolása könnyen továbbfejleszthető valós idejű elemzéssel és riasztással, valamint személyazonosság-kezelő rendszerrel történő integrálással.

A Novell által ajánlott lépésekről további információ az alábbi helyen található: http://www.novell.com/hungary/pdf/flyerek/biztonsag/Logmenedzsment_flyer_hu.pdf.

Kulcsszavak: ügyvitel Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50