Csökkent a Telenor Magyarország árbevétele és nyeresége

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 5. 09:59

Csökkent a Telenor árbevétele és nyeresége az előző évihez képest az első negyedévben -közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Telenor Magyarország árbevétele az első negyedévben 1,7 milliárd forinttal maradt el az egy évvel korábbitól, kamat-, adófizetés és értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) pedig - az egyszeri tételek levonása előtt - 3,4 milliárd forinttal csökkent, főként a közvetlen költségként elszámolt 2,3 milliárd forintos távközlési különadó miatt - tudatta a cég.

A vállalat árbevétele 37,555 milliárd forint, EBITDA-ja 13,148 milliárd forint volt, az EBITDA-ráta (az EBITDA/árbevétel arány) 35 százalékra esett az egy évvel korábbi 42,1 százalékról. A Telenor előfizetőinek száma 3,548 millió volt az első negyedév végén, szemben az egy évvel korábbi 3,582 millióval.

A közleményből kiderül: Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerint a cég pénzügyi eredményeit az összekapcsolásból származó bevételek csökkenése és a távközlési különadó határozta meg leginkább. A cégvezető jelentős növekedési lehetőséget lát a mobilinternetben. A társaság szeretné tovább növelni az internetezők számát, mert meggyőződésük, hogy a digitális írástudatlanság felszámolása erősíteni fogja az ország
versenyképességét.

A Telenor közleménye szerint az első negyedévében a használt kártyák száma alapján számított piaci részesedése 32,36 százalék, míg a mobil internet piacon 26,41 százalék volt.

A Telenor közleménye szerint az első negyedévi eredmények azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás. Az egy előfizetőre számított átlagos havi költés a tavalyi első negyedévi 3.470 forintról az idén 3.279 forintra csökkent.

A társaság az idén az első negyedévben 2,093 milliárd forintot költött beruházásra, szemben az egy évvel korábbi 1,744 milliárd forinttal. A pénz döntő részét hálózatfejlesztésre fordították.

Kulcsszavak: +mérleg Telenor-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50