Költséghatékony a kisvállalati számítástechnika Fujitsu szerverekkel

forrás: Prím Online, 2011. szeptember 19. 11:28

A Fujitsu bemutatta új PRIMERGY szervereit (PRIMERGY TX100 S3 Standard és PRIMERGY TX100 S3 Core Edition), amelyek révén sokoldalú belépő szintű megoldás birtokába jutnak a kisvállalatok. Mindkét modell maximális üzleti hatékonyságot nyújt a speciális rendszerfunkcionalitás, a nagy teljesítmény és a folyamatosan egyszerű felügyelet kombinációjának köszönhetően.

Az Intel új Intel® Xeon® E3 processzorcsaládjával dolgozó Standard és Core Edition rendszerek komplett csomagot nyújtanak a kisvállalatoknak.

 

A PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition rendszer azoknak a KKV-knak készült, amelyek a fájlkezelés, a nyomtatás, a webes működés és az irodai alkalmazások támogatására keresnek szervert. A megnövelt processzorteljesítményű, bővíthető memóriával ellátott Standard Edition egyszerűen kezelhető, új mércét állítva a belépő szintű IT-rendszerek rendelkezésre állása terén. Támogatja a 7x24 órás üzleti működést, és opcionális tartalékakku-egységgel akadályozza meg a véletlen rendszerkiesést és védi még magasabb szinten az adatokat.

 

A „headless” technológiát támogató PRIMERGY TX100 S3 Core Edition toronyszerver kifejezetten olyan kisvállalatoknak készült, amelyek nem akarnak a bonyolult IT-adminisztrációval bajlódni. A headless megoldás lényege, hogy a Core Edition a standard Remote Desktop technológia segítségével – saját monitor, billentyűzet vagy egér nélkül –, a hálózat bármely PC-jéről egyszerűen és zökkenőmentesen adminisztrálható. Így a szerver kevesebb helyet foglal és üzemeltetési költsége is alacsonyabb. A TX100 S3 Core Edition használatát egyszerűsíti a könnyen elsajátítható, logikus adminisztráció, amely nem igényel műszaki hozzáértést. A Fujitsu innovatív „Just power-up ‘n’ run” technológiája számottevően csökkenti a felügyelet komplexitását, idő- és költségigényét az új szervertulajdonosodok számára, mivel a szerver már előtelepítve tartalmazza a Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation operációs rendszert. A rugalmasabb működés érdekében a Fujitsu önjavító szoftvert is telepített a rendszerre, így a PRIMERGY TX100 S3 Core Edition automatikusan észleli és javítja a rendszerbetöltési ciklusban fellépő hibákat.

 

Mindkét PRIMERGY TX100 S3 modell külön képességekkel csökkenti az üzemeltetési költséget, a kibocsátott zajt, illetve növeli a hatékonyságot. Áramfogyasztásuk jóval alacsonyabb a versenytárs rendszerekénél. Energiahatékonyságuk üzem közben 94%. A Fujitsu 0 wattos funkcionalitásának köszönhetően egyáltalán nem fogyasztanak áramot kikapcsolt állapotban, ám ekkor is lehetővé teszik az adminisztrátor számára a karbantartási feladatok elvégzését. Mindkét modell halogénmentes nyomtatott áramköri lapkákkal csökkenti a környezetterhelést és minimális zajt termel.

 

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke elmondta: „A PRIMERGY TX100 család bevezetése óta rendkívül népszerű a kisvállalatok körében, mivel testre szabott IT-támogatást biztosít a költséghatékony működéshez. Az új, nagyobb teljesítményű Intel Xeon processzorok bővítik a funkcionalitást, így a PRIMERGY TX szervereket választó kisvállalkozások több feladatot végezhetnek el kevesebb erőforrással.”

 

A Fujitsu PRIMERGY TX100 S3 és TX100 S3 Core Edition a világon mindenütt kapható. A szerverek pontos ára és elérhetősége régiótól és konfigurációtól függ. Hazánkban 2011. október végétől jelenhetnek meg az első ilyen modellek.

 

Műszaki adatok:

 

  • PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition
    • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
    • Max. 32 GB RAM
    • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
    • Alaplapi LSI RAID 0/1, opcionális SATA RAID 5/6 tartalék-akkumulátorral
    • Max. 4 HDD
    • iSCSI bootolás támogatása

 

  • PRIMERGY TX100 S3 Core Edition
    • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
    • Max. 8 GB RAM
    • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
    • Alaplapi LSI RAID 0/1
    • Max. 4 HDD
    • Előtelepített Windows Server Foundation 2008 R2
    • Könnyen kezelhető Headless Recovery Manager
Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50