Cloud Computing Konferencia

forrás: Prím Online, 2011. október 3. 12:30

Az IDC világszinten 29 milliárd dolláros költést vetít előre a nyilvános IT felhő szolgáltatások terén 2011-ben, 30%-kal többet 2010-hez képest. 2011 jelentős év lesz a magán felhő szolgáltatások alkalmazásának és felfejlődésének tekintetében is, az IDC előzetes becslése szerint 2011-ben világméretben a magán IT felhő szolgáltatásokra szánt költés összege eléri 13 milliárd dollárt.

A fenti számokból világosan látszik, hogy a felhő számítástechnika az informatika egyik leggyorsabban fejlődő területe, ami alapjaiban érinti a vállalati informatikát és benne a CIO szerepét. A felhő modellek hasonló mértékű változás lehetőségét teremtik meg az informatikában, mint amilyen a zeneiparban, a médiaiparban, a tartalomszolgáltatásban vagy a reklámiparban a szemünk előtt zajlik. Ugyanakkor a magán felhő megoldások megjelenésével létrejött, - a nyilvános felhő megoldások mellett - az a hiányzó láncszem, ami a felhő informatikai modelljét értelmezhetővé és alkalmazhatóvá teszi a vállalatok széles körében a nagyvállatoktól a kisvállalatokig. A trendet az informatikai megoldásszállítói oldalon is egyre több vállalat erősíti a cloud megoldások kifejlesztését és felkarolását célzó stratégiai döntéseivel.

 

Az IDC Cloud Computing Konferencia a legújabb fejlődési irányok megjelenítésével, a hazai piacon elérhető megoldások bemutatásával és esettanulmányok segítségével áttekintő képet ad a magán és nyilvános felhő magyarországi aktualitásáról. A konferencia a megoldásszállítók és a hazai cloud felhasználók tapasztalatain keresztül választ ad arra a kérdésre, hogy milyen módon tudják hasznosítani a vállalatok a SaaS, PaaS, IaaS, mashup alkalmazások és a cloudban modellekben összpontosuló technológiai és üzleti innováció előnyeit. Ezek azok a modellek, amelyek “komoditizálják” az IT funkciók bővülő körét, alkalmazkodóvá és rugalmas költségűvé teszik az informatikát és végül lehetővé teszik a szervezeteknek, hogy ne az IT költségvetésük mérete alapján, hanem ötleteik ereje és tehetségük által felülmúlják az innováció és a megvalósítás terén versenytársaikat.

 

A résztvevő cégek- és az elhangzó előadások száma alapján bizton állítható, hogy az IDC egész napos Cloud Computing rendezvénye, az egyik legjelentősebb hazai seregszemléje a számítási felhővel foglalkozó cégek megoldásainak. A konferencián szakértői-, megoldásszállítói- és esettanulmányi előadások, ill. kerekasztal beszélgetés során ismerkedhetnek meg a legújabb trendekkel és modellekkel a résztvevők, akik között egy három fős Duna-kanyar feletti sétarepülés kerül kisorsolásra.

 

Az IDC Cloud Computing Konferencia a következő fő témákra fókuszál:

  • Számítási felhő: előnyök és kockázatok
  • Hol tart és milyen irányba fejlődik a számítási felhő Magyarországon?
  • A számítási felhőt támogató üzelti igények
  • Magán és nyilvános felhő: hol, mikor, melyiket?
  • SaaS, PaaS, és IaaS
  • Privát, nyilvános, és hybrid felhő
  • Út a felhőbe: peremfeltételek, módszertanok, tapasztalatok
  • Magán felhő infrastruktúrák bevezetése
  • Biztonság és törvényi megfelelés a felhőben
  • Cloud felhasználó magyar vállalatok tapasztalatai
  • A felhő használatának hatása az informatikai szervezetre és folyamatokra

 

További információk és regisztráció: www.idchungary.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50