Egy év alatt megduplázódott a mobil adatforgalom

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 15. 12:47

Továbbra is dinamikusan nő a mobil adatforgalom, amit mutat az is, hogy 2011 második negyedévére megduplázódott 2010 hasonló időszakához képest - hozta nyilvánosságra az Ericsson pénteken.

A felmérés szerint a forgalom gyors növekedése elsősorban az okostelefonok egyre nagyobb elterjedése miatt következett be, ezen belül annak, hogy mind több alkalmazást használnak az előfizetők.
 
A felmérés kimutatta azt is, hogy az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensében az online videomegtekintés az a tevékenység, amely az adatforgalom legnagyobb százalékát teszi ki, nagyobbat mint az e-mailezés és a webes böngészés.
 
Az adatforgalomra jellemző, hogy Észak-Amerikában a csúcskategóriás okostelefonok kétszer akkora forgalmat generálnak, mint az ázsiai és európai mobilszolgáltatóknál.
 
Az Ericsson szerint a piackutatás is megerősíti azt a véleményt, miszerint a csúcskategóriás okostelefonok felhasználói egyre gyakrabban érik el az internetet a telefonjukról. Ezért is fontos, hogy minél gyorsabban terjedjenek a intelligens, bővíthető és kiemelkedő teljesítményt nyújtó hálózatok.
 
A nagy arányú használatot produkáló felhasználók körében a videomegtekintés által generált adatmennyiség jelentősen nagyobb, mint az egyéb tevékenységek esetében. Az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensébe tartozók akár naponta 40 percet is eltöltenek online videomegtekintéssel, miközben az átlagos felhasználó csak naponta 30 másodpercet. Ebből következően a felső szegmensbe tartozó felhasználók teszik ki a forgalom, illetve a prioritást élvező szolgáltatások iránti kereslet nagy részét.
Kulcsszavak: okostelefon Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50