Túrakereső modul Gyöngyösön

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 20. 08:11

Túrakereső modullal gazdagodott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület honlapja.

A gyongyos.hu honlapról elérhető modul segítségével 52 gyalogos mátrai túraajánlatból választhatják ki a természetbarátok a számukra megfelelő hosszúságú és nehézségi fokú túraútvonalat - tájékoztatta Benkő Béla, az egyesület képviselője szerdán az MTI-t. 
 
Közlése szerint az érdeklődők 750 kilométernyi mátrai túraútvonalból válogathatnak. A Magyarországon elsőként debütáló outdoor rendszer segítségével a keresés leszűkíthető a Mátra egyes részeire, de lehet keresni a távolság, illetve az emelkedők nehézsége szerint is.
 
A kilistázott találatok között térképnézetre váltva megjelenik az útvonal rövid leírással, fényképekkel, az érdekességeket és látnivalókat megjelenítő pontokkal, illetve az útvonal letölthető GPS trackjével. A GPS-szel nem rendelkezőknek is hasznos a túrakereső, hiszen a leírásokat ki lehet nyomtatni. 
 
Benkő Béla elmondta, hogy az adatbázis nyitott, vagyis bárki eljuttathat az egyesülethez egy-egy mátrai túraleírást fotókkal, GPS trackkel, személyes élményekkel fűszerezve, és az szintén felkerülhet a túraajánlatok közé. 
 
Az egyesület további tervei közt szerepel a honlap optimalizálása okostelefonra, illetve bérelhető GPS-készülékek beszerzése. Az elnök szerint amennyiben lehetőség nyílik mátrai hegyikerékpáros és nordic walking útvonalak kialakítására, úgy kerékpáros és nordic túraajánlatok is helyet kapnak majd a túrakeresőben.
Kulcsszavak: közigazgatás website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15