40 év innovációját ünnepli az SAP

forrás Prim Online, 2012. április 9. 12:47

40 évvel ezelőtt alapították az SAP-t, mára a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvercégét. Az egykor Németországban létrejött, 5 alapító jegyezte vállalat rendszerei a világ üzleti folyamatainak 2/3-át érintik. 

Hasso Plattner, az alapítók egyike, és az SAP Felügyelő Bizottságának elnöke az évforduló kapcsán úgy fogalmazott, az 1972-es indulásnál az volt a víziójuk, hogy valós idejű rálátást biztosító szoftvereket fejlesszenek ki, szoros együttműködésben az első ügyfeleikkel. „Az innováció az SAP számára folyamatos. Szellemi megújulásunkat olyan úttörő technológiák jelzik, mint a HANA platform a következő generációs szoftverek számára”-mondta.
 
Az SAP fejlődése egy példa az innovációra, és a folyamatos növekedésre. Az 5 német mérnök célja, mely meghatározta az üzleti informatika fejlődését, az volt, hogy standard szoftverekkel tegyék jobbá, hatékonyabbá a vállalatok működését. Az IT-cég tavaly érte el 183 000–es ügyfélszámát, egyben fennállásának eddigi legeredményesebb évét.
A 2012 egészében végigvonuló ünneplés fontos állomását jelzi a székhelyhez közeli, mannheimi operában április végén megrendezendő ünnepi előadás, a világhírű tenor, Rolando Villazón, és az SAP szimfonikus zenekarának koprodukciója. A koncert bevételét jótékony célra ajánlották fel.
 
A vállalat 40 éves történetét bemutató webmagazin megtekinthető itt: http://en.sap-milestones.com/
Kulcsszavak: +céginfo SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50