Hegyalja Fesztivál: Kassaiaknak, pécsieknek ingyen

forrás Prim Online, 2012. április 27. 13:40

A két helység lakói számára a lakcímkártyájuk a belépő a világörökségbe, az Everlast, az Enter Shikari, a Stereo MCs, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Exodus, a Kiscsillag, a 30Y és a többi, összesen több mint 200 világsztár és magyar fellépő koncertjére Tokaj és Rakamaz határában, a napsütötte Tisza-parton. Európa 2010-es és 2013-as Kulturális Fővárosának lakói a négynapos megzenésített nyaraláson nem csak a koncerteket, a strandolást, a hajnalig tartó bulizást élvezhetik, de tapasztalatot is cserélhetnek. Az idei első hagyományteremtő meghívást a következő években mindig egy újabb határon túli magyar és egy hazai város vendégeskedése követi, hiszen a Hegy’ nem csak egy zenei fesztivál, de nyaralás világörökségi környezetben és kulturális találkozópont is.

A 13. Hegyalja Fesztiválon újabb hagyomány teremtődik a fesztivál felelősségvállalásának jegyében: idén Pécs és Kassa a Hegy’ vendégei, és ezentúl minden évben más-más határon túli és hazai várost hív meg a rendezvény. Az Európa Kulturális Fővárosa posztját korábban betöltő Pécs és a jövőre ugyanezt a címet viselő Kassa lakosai között lecsökken a távolság, és megszűnik a határ: utóbbiaknak mindössze 100 kilométert kell utazniuk, ám előbbieknek is jóval rövidebb az út, hogy eszmét cseréljenek e fontos szerep betöltésének tapasztalatairól, a felkészülés kihívásairól a kassaiakkal.

Persze nem a kulturális főváros szerep lesz a vendégek egyetlen közös témája. Olyan fellépők mellett, mint a Grammy-díjas Everlast, az új albumát Magyarországon a Hegy’en bemutató Parov Stelar Band, a Khaos Legions turné programjával és a legdögösebb metálénekesnővel érkező Arch Enemy, a legújabb kedvenc Enter Shikari, a generációkat egyetlen nagy bulizó baráti társasággá kovácsoló Stereo MCs, a thrash legenda Exodus, a DJ set-tel érkező Pendulum, a Kiscsillag, a közönségkedvenc 30Y, és a többi, összesen több mint 200 fellépő koncertje alatt és után biztosan lesz még közös téma. Ahogy jó témát adhat a koncertek előtt, a Tisza partján a nézelődés: csinos, bikinis lányokból és széles vállú pasikból bőven lehet válogatni, az ismerkedést pedig valószínűleg megkönnyíti egy meghívás egy jéghideg Furmint-fröccsre. A tokaji hungarikumok kóstolgatása közben, a hűs hegyaljai pincékben idén új barátságok születnek. Érkezzen a határon innen vagy határon túlról, a tokaji világörökségbe belépve minden fesztiválozó a Hegy’ közösség részévé válik. A Hegyalja összeköt, itt mindenki hegyaljás.

A 13. Hegy’ szerencsés csillagállása idén a kassaiaknak és a pécsieknek kedvez, akiknek idén ingyenes a belépés a Hegyalja Fesztiválra. A két város lakóinak nincs más dolguk, mint nyomni egy lájk gombot a Hegyalja Facebook oldalán, hogy elsőként tudják meg a legfrissebb Hegy’ infókat, és ezzel egyúttal az idei nyaralásukra is helyet foglaljanak maguknak Tokajban, a magyarországi világörökségben. A helyszínen pedig egyszerűen a lakhelyük igazolásával, azaz a pécsi vagy kassai címre kiállított lakcímkártyájuk bemutatásával beléphetnek a fesztiválra. A jövőben további városok lakóit hívja meg vendégségbe a Borsodi Hegyalja Fesztivál, hogy az ország különböző pontjain, és a határainkon túl élő hegyaljások és jövendőbeli hegyaljások minél könnyebben megismerkedhessenek, együtt szórakozhassanak, majd később már barátokként térjenek vissza a fesztiválra.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ_
www.hegyaljafesztival.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival
http://www.youtube.com/hegyaljafesztival

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50