Az iparág első minősített Intel Thunderbolt-os alaplapja az Asustól

forrás Prim Online, 2012. május 22. 12:32

Az ASUS bejelentette P8Z77-V PREMIUM nevű alaplapját – a P8Z77 sorozat zászlóshajóját, a piac első Intel által minősített alaplapját, amelyen a legmodernebb Thunderbolt csatlakozófelület található. A PREMIUM jelzést a cég kizárólag a legmodernebb technológiákat felvonultató, legjobb alaplapjainak tartja fenn, és a P8Z77-V PREMIUM esetében is hű maradt a szokáshoz. Azon túl, hogy a P8Z77-V PREMIUM-ot felszerelte a legmodernebb Thunderbolt csatlakozóval, az ASUS a P8Z77-V PRO/THUNDERBOLT alaplappal a vásárlók szélesebb köre számára is elérhetővé tette a technológiát, hogy nagyobb választékot kínáljon.

Thunderbolt és a legújabb technológiák az alaplapon
Az ASUS P8Z77-V PREMIUM az első thunderboltos alaplap, amelyet az Intel minősített, ezzel is jelezve a szabvány fontosságát az iparágban. A Thunderbolt egy új, nagysebességű, a teljesítményt, egyszerűséget és rugalmasságot szem előtt tartva kifejlesztett I/O technológia, amely villámgyors átvitelt kínál: kétszer nagyobb sebességet, mint az USB 3.0 és akár hússzor nagyobbat, mint az USB 2.0. Szimultán kétirányú, 10 Gbps átviteli sebességet biztosít egyetlen vezetéken, lehetőséget adva akár hat Thunderbolt-eszköz sorbakötésére egyetlen kapcsolaton keresztül, ezzel is segítve a kábeldzsungel csökkentését. Több thunderboltos külső meghajtó hozzákapcsolható egy thunderboltos kijelzőhöz, tehát akár filmnézés közben is átmásolhatók a fájlok.

A PROMISE a kifinomult RAID tárolási megoldások vezető gyártója; termékeit egyaránt használják kis- és nagyvállalatoknál, SOHO- és digitális otthoni alkalmazásokban. Jelenleg a cég kínálja a világ első, Thunderboltra is felkészített RAID-es tárolási megoldásait, és az ASUS-szal együttműködve már korábban is kidolgoztak egy széles portfóliót az ügyfelek sokszínű igényeinek kielégítéséhez.

 



Felsőkategóriás funkciók a felsőkategóriás alaplapon

A felhasználók a PREMIUM márkanévvel szemben joggal támasztanak elvárásokat, így a P8Z77-V PREMIUM alaplap számos új funkciót kínál, hogy megfeleljen nevének: például valódi négykártyás NVIDIA SLI és AMD CrossFireX funkcionalitást a legújabb, harmadik generációs PCI Express (PCIe Gen 3.0) kártyahelyekkel a maximális grafikus teljesítmény eléréséhez. Bemutatkozik a továbbfejlesztett SSD Caching II technológia is, amellyel a gyakran használt programok és fájlok gyorsítótárazhatók akár több SSD-meghajtóval is a rendszer teljesítményének azonnali megnöveléséhez. Az alaplapra egy 32 gigabájtos mSATA-csatolós SSD-t is szereltek, így az Intel® Smart Response és Rapid Start™ technológiái azonnal használhatók a szupergyors rendszerindításhoz és folytatáshoz. A hálózati forgalmat két Gigabit Intel LAN vezérlő szabályozza, garantálva az akadásmentes forgalmat és hálózati médialejátszást.

A legmodernebb fejlesztések alkalmazása mellett elkötelezett P8Z77-V PREMIUM és P8Z77-V PRO/THUNDERBOLT felhasználóinak az elérhető legjobb és legteljesebb megoldásokat kínálják, mint például a DIP3 és a SMART DIGI+ tápellátás-vezérlés, a Wi-Fi GO! és a Fan Xpert 2.
 

Kulcsszavak: ASUS Asus alaplap

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50