Csökkent az Ericsson bevétele és eredménye

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 26. 13:56

Csökkent az Ericsson bevétele és eredménye az idei harmadik negyedévben, az értékesítés 2 százalékkal, 54,6 milliárd svéd koronára mérséklődött, a nettó eredmény pedig 42 százalékkal, 2,2 milliárd svéd koronára esett az előző év azonos időszakához képest.

A cég közlése szerint az első háromnegyed évben a bevétel 160,8 milliárd korona volt, szemben az egy évvel korábbi 163,3 milliárd koronával. A nettó eredmény viszont 11,1 milliárd koronáról 12,2 milliárd koronára emelkedett.
 

A társaság tájékoztatása szerint a harmadik negyedévben a hálózati üzletág teljesítménye visszaesett az előző év azonos időszakához képest: Európa egyes részein, s Kínában, Koreában és Oroszországban is csökkentek az eladások. Mindezt részben ellensúlyozta az erőteljes növekedés Észak-Amerikában.
 

A globális szolgáltatások üzletág értékesítése 19 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, s nőtt a szegmens üzemi árrése is az előző negyedévhez viszonyítva.
 

A negyedéves nettó eredményt azonban alapvetően az befolyásolta, hogy a hálózati üzletágnak alacsonyabb volt nyereségessége.
 

Az Ericsson ugyanakkor úgy véli, hogy az iparág számára a hosszú távú pozitív fejlődés alapjai továbbra is stabilak. Napjainkban már egy milliárd okostelefon van a világon, és ez a szám 2017-re a várakozások szerint eléri a három milliárdot. Az új készülékek és alkalmazások bevezetése magasabb szintű fogyasztói elvárásokkal jár a hálózatok teljesítménye és minősége tekintetében. Ez pedig növeli a technológia, a szoftverek és szolgáltatási képességek iránti keresletet. Ugyanakkor továbbra is látható a makroökonómiai lassulás, amely a világ egyes részein óvatosabb költésre ösztönzi a hálózatüzemeltetőket.

Kulcsszavak: +céginfo Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50