Az áramkimaradások miatt a mobilszolgáltatásban is vannak fennakadások

MTI Sajtóadatbank, 2013. március 15. 17:41

A mobilszolgáltatásban is vannak részleges fennakadások azokban a térségekben, ahol akadozik az áramellátás, amiatt ugyanis a mobilszolgáltatók bázisállomásai sem kapnak áramot.

A Telenor a Facebook-oldalán közölte, hogy a rendkívüli időjárás okozta áramszünetek miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, valamint a Dél-Dunántúlon szórványosan akadozik a szolgáltatás. Közleményük szerint a bázisállomásokat áramkimaradás esetén a saját tartalék akkumulátoraik látják el árammal, de ezek kapacitása is véges. A szolgáltató szakemberei igyekeznek az érintett területeken aggregátorokkal biztosítani az áramellátást, de vannak olyan bázisállomások, amelyek nem megközelíthetőek. Hozzátették, hogy a kimaradó állomások forgalmát ideiglenesen a környező állomások veszik át.
 

A Vodafone-nál a kialakult áramszünetek csütörtök kora estétől szakaszos szolgáltatáskiesést okoznak Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli, délkeleti részén, Hajdú-Bihar észak és északkeleti területein, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg egyes részein - közölte a szolgáltató az MTI-vel pénteken. A hang- és a mobilinternet szolgáltatásban egyaránt kiesést észlelhetnek a három megye egyes városaiban, így Nyíregyháza, Kisvárda, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Sárospatak egyes részein is. A helyreállítást nehezíti, hogy a havazás miatt egyes bázisállomások szinte megközelíthetetlenek. A Vodafone közölte azt is, a szokatlan márciusi időjárás miatt elakadt vagy vészhelyzetbe került ügyfeleit kívánja segíteni azzal, hogy a vészhelyzet során lebonyolított hívások költségeit jóváírja.
 

A Magyar Telekom vezetékes és mobil szolgáltatásában is okoznak kiesést az áramszünetek Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, de péntek délelőtt óta már fokozatosan javul a helyzet - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel. A legnagyobb gond azokon a helyeken van, ahol hosszú ideje tart az áramkimaradás, a berendezések ugyanis csak rövid ideig képesek a saját áramforrásukról működni. A Magyar Telekom folyamatos kapcsolatot tart az áramszolgáltatókkal annak érdekében, hogy ahol visszaáll az áramszolgáltatás, ott azonnal működésbe helyezze a hálózati berendezéseit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50