Folytatódik a KKV-AKADÉMIA – „Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen”

Módszerek, amelyek segítenek megőrizni cége likviditását

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 2. 13:10

Ősszel folytatódik a Piac & Profit és a BKIK KVV-AKADÉMIA programsorozata, melynek első rendezvényét szeptember 11-én "Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen" címmel rendezik meg.

Egy friss kimutatás szerint a nyár során közel tízezer cég szűnt meg Magyarországon, ami soha nem látott rekordnak számít. Nem sikerül tehát évek óta felszámolni a hazai gazdaságban a lánctartozásokat, csökkenteni a csődhelyzeteket, a fizetésképtelenségi eljárások számát. A sor végén álló kisvállalkozások különösen veszélyeztetettek.

 

A kkv-k mindennapjainak legnagyobb problémája, hogyan fizettessék ki a vevőkkel időben, illetve rövid fizetési határidővel jogos követelésüket. A nagyvállalati vevők rendkívül hosszú fizetési határidőt nyomnak ki belőlük, a kisvállalatok között pedig egyre több a megbízhatatlan egzisztenciájú. Ez nem más, mint adóshitelezés. Sok esetben a kisvállalatok hiteleznek nagy bankoknak, tőkeerős nagyvállalatoknak is. Nem beszélve az államról, önkormányzatokról.

 

 

Ha sok, nem likvid pénzünk van, veszélybe kerül a működésünk. Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük? A Piac & Profit és a BKIK ősszel folytatódó KKV-AKADÉMIA programsorozatának első rendezvényén, melynek címe: „Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen”, a gyakorlati életet ismerő pénzügyi, adózási, jogi szakemberektől azonnal hasznosítható információkat kapnak az ezzel a gonddal küszködő kkv-vezetők.

 

A múlt év szeptemberében útjának indított KKV-AKADÉMIA rendezvényei új szolgáltatással bővülnek. A részt vevő üzleti vállalkozásvezetőknek lehetőségük lesz egymással szervezett formában megismerkedni, üzleti kapcsolatokat kötni. Az „Üzleti kézfogó” minden Piac & Profit-konferencián beépül a szakmai programba.

 

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak és regisztrálhatnak. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50