Véget ért az NNG programozói versenye

A C++ Grand Prixen a legfiatalabb tagokból álló csapat nyert

forrás: Prím Online, 2013. december 9. 17:42

Lezárult az NNG programozói versenye, a Grand Prix, amelyet a szoftverfejlesztő cég budapesti székházában tartottak. Nyolc diák- és hat szenior csapat jutott a döntőbe, akik végül az NNG programozói által készített feladványon mérték össze tudásukat. Első helyen a legfiatalabbakból álló Calmare csapat végzett.

Az ország legtehetségesebb C++ programozóit invitálta tudásuk összemérésére az iGO Navigációt fejlesztő, budapesti székhelyű NNG Kft. A világ legnagyobb autómárkáinak navigációs beszállítójának a versennyel nem titkolt célja, hogy minden évben megtalálja a magyar piac legjobb kódolóit.

 

Idén a 288 jelentkezőből alkotott 96 csapatból az előselejtezőt követően végül 42 fő, összesen 14 team maradt állva. Nyolc diák és hat szenior csapat versenyzett a döntőben, hogy kiderítsék, melyikük a legjobb a számítógépes algoritmusok világában. Hatalmas küzdelem után a legfiatalabbakból álló Calmare csapat által írt kliens diadalmaskodott a C++ Grand Prix programozói versenyen.

 


„Számtalan dolgot ki tudtunk volna hozni még a feladatokból, elég feszített volt a tempó. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egyedi algoritmusokat kellett írnunk, egy kicsit előre olvasva a többiek fejében”-
mondta el a győztes csapat.

 

A döntőben 13 másik csapatot maga mögé utasító Calmare tagjai a 2014-es barcelonai Mobile World Congress konferencián való részvételre is jogot nyertek. Második helyen a szintén juniorokból álló giliszta végzett, számukra az NNG  egy-egy Hermann Miller Celle különlegesen ergonomikus széket ajánlott fel, a harmadik helyet pedig a szintén egyetemistákból álló 0b11umvirátus szerezte meg, amelynek tagjai Leap Motion Controllereket kaptak. A Red Bull által biztosított, a legjobb szenior csapatnak járó különdíjat, három darab 2014-es Forma-1 Magyar Nagydíj belépőt a We are Laser Focused tagjai szerezték meg.

 

A versennyel kapcsolatban Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója elmondta: „Örülünk, hogy versenyünkön összesen közel 300 programozó vett részt, juniorok és tapasztaltabbak egyaránt. Kiemelkedő volt a teljesítmény, amit a csapatok mind a selejtezők, mind a döntő során mutattak és számos kiváló tehetséget ismerhettünk meg. Közülük terveink szerint többen az NNG-nél folytatják majd pályájukat. Ha a hazai programozói utánpótlásra sokszor rá is mondják, hogy létszámban nehezen tud lépést tartani a piaci igényekkel, minőségben azonban biztosan a világ élvonalában vagyunk – ez most is bebizonyosodott”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30