Qualysoft - Elkészült a Vaporider vállalati tudás- és információ rendszerező platform

forrás: Prím Online, 2014. március 7. 16:05

Új, hiánypótló alkalmazást fejlesztett ki a Qualysoft Informatikai Zrt.  A Vaporidernek nevezett alkalmazás fejlesztője azt ígéri, hogy a megoldás csökkenti a vállalati információk elkallódásának az esélyét. A rendszer kifejlesztése 180 millió forintba került, aminek a felét Európai Uniós támogatás fedezte.

A vállalatok egyik legnagyobb értéke a felhalmozott tudás, amelynek döntő többségét a legritkább esetben tárolják egy könnyen hozzáférhető, kereshető adatbázisban.


A vállalatok döntésekkel teli hétköznapjait a folyamatosan beérkező és feldolgozott dokumentumok táplálják, melyek csak akkor értékesek, ha a megfelelő munkatárs olvasta azokat el. Ezen információk jelentős részét nem tárolják mindenki számára kereshető vagy hozzáférhető dokumentumtárban.


Felmérések szerint a dokumentumok ötven százaléka gazdátlan, s nem derül ki soha, hogy ki az illetékes az irattal kapcsolatban – mondta el Bayer József, a Qualysoft innovációs vezetője.  A vállalatok egyik jelentős növekedésből fakadó problémája, hogy a korábban működő szóbeli kommunikáció már nem elegendő. Még a legszervezettebb vállalatoknál is több különböző dokumentumtárban aprózódnak el az adatok, információk és dokumentumok. A vállalati tudást megtestesítő információk nagy része nem kerül olyan adattárolókba, ahonnan az illetékes vissza tudná keresni. Nagyon sok információ nem tartozik senkihez, vagy nem lehet kategorizálni. Ezért a magas-szintű szervezettséget megkövetelő, hierarchikus tárolást megvalósító rendszereknél rugalmasabb, dinamikusabb információ-„közvetítés és megosztás” -ra is szükség van.


Erre kínál megoldást a Vaporider, amellyel a nehezen meghatározható illetékességű körű dokumentumokat különböző tematikájú tárolókba lehet két kattintással bedobálni, így a program, egyfajta vállalati Twitter üzenetben értesíti a témakörökre feliratkozott kollégákat. A Vaporhoz nem kell leülni és dolgozni vele, hanem a program fogja felhívni a figyelmet, hogy szenteljünk 10-20 másodpercet valamilyen témakörre érkezett információnak.


A Vaporider a második legfontosabb információ szervezési találmány a céges kávéautamata után – somolyog Bayer József. A hasonló szoftverek többnyire csak akkor használhatóak, ha az információval rendelkező tudja kihez tartozik, kinek akarja küldeni a dokumentumot. A Vaporider azt a speciális esetet kezeli, amikor nem lehet biztosan tudni, kinek lehet mindez fontos. Egy ilyen bizonytalan helyzetet nehéz informatikailag kezelni.


A Vaporiderrel pár kattintással elérhetővé válnak a különben elvesző, elsikkadó információk azok számára, akiknek azok igazán fontosak, de nem ők voltak az eredeti címzettek. Ezt úgy teszi lehetővé a megoldás, hogy a munkatársak továbbíthatják a nem az ő illetékességi körükbe tartozó dokumentumokat, akkor is, ha nem tudják ki lenne illetékes. A megoldás lehetővé teszi, hogy a megosztott információk könnyen kereshetőek legyenek ad-hoc módon.


A fejlesztést az Európai Unió 94 415 757 forinttal támogatta. Bayer József a társaság innovációs vezetője elmondta, hogy a termék árazása a Microsoft Yammer árazását követi struktúrában, de annál olcsóbb, havi 4€ lesz felhasználónként.


www.vaporider.eu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

A játékipar és a VR hajtja a szórakoztató- és médiaipar fejlődését

A globális szórakoztató- és médiaipar tavaly ugrásszerűen fejlődött, meghaladva az általános világgazdasági növekedést. A 2020-as, világjárvány okozta 2,3%-os csökkenést követően a szektor bevételei 2021-ben erőteljesen, 10,4%-kal emelkedtek, 2,12 ezer milliárd dollárról 2,34 ezer milliárd dollárra. 

2022. június 30. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27