Innováció a mozgássérülteknek – fejjel irányítható kerekesszékek

Pár éven belül világszerte elterjedhetnek

forrás: Prím Online, 2014. április 4. 09:50

A világon több mint 7,5 millió nyaktól lefelé bénult ember életét könnyítheti meg a NowTechnologies fejlesztése, a GyroSet. Az innováció lényege, hogy a mozgássérült emberek fejük mozgatásával tudják irányítani kerekes széküket. 

A GyroSet a NowTechnologies által fejlesztett szerkezet, amellyel a mozgássérültek a fejük mozgásával irányíthatják kerekesszéküket. Ez a startup egyik legígéretesebb fejlesztése, és nem utolsósorban számos nyaktól lefele bénult ember mindennapjait könnyítheti meg a jövőben.

 

 

Az innováció számos olyan további lehetőséget rejt magában, amelyek még jobban segíthetik a rászorulókat: a headsetből, Android alkalmazásból és az operációs rendszerrel kompatibilis eszközből álló találmány lehetővé teszi a headset egérként való alkalmazását, így viselőjük képessé válik a számítógép használatra.

 

Ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozott emberek akár önálló munkavégzésre is képesek lesznek, valamint olyan kommunikációs és navigációs alkalmazások is hozzáférhetővé válnak, mint: videótelefon, globális helymeghatározás, hangalapú webkeresés, képernyőbillentyűzet és hangszintézis. A gondozók a saját okostelefonjuk segítségével távolról elérhetik a szék műszaki paramétereit, fogadhatnak riasztásokat és készüléküket másodlagos joystickként használhatják a kerekes székek irányítására.

 

A GyroSetből már elkészült a prototípus, a tesztelés jelenleg is folyik a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában. A 100 millió forintos befektetés célja, hogy minél hamarabb végfelhasználók számára is elérhető áron megvásárolható legyen a termék. A tervek szerint az AVEC teljes körű menedzsment és marketing támogatásának segítségével a NowTechnologies három éven belül véglegesíti a fejlesztést, kiépíti a gyártási és nemzetközi értékesítési hálózatát.

 

 

A GyroSetben rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy az Egyesült Királyságban működő, gerincsérült betegeket tömörítő, Sir Frank Williams által is támogatott ernyőszervezet, a Spinal Injuries Association egyetlen hivatalosan támogatott projektje a NowTechnologies fejlesztése, amelybe most 100 millió forintot fektet az AVEC Csoporthoz tartozó OTP – Day One Magvető Tőkealap.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39