Konzultáció a teljes szélessávú lefedettségért

Czipperer Dia, 2014. április 15. 11:28

Magyarországon jelenleg még 500 olyan település van, amely nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapvető infrastruktúrával. A kormány ennek megváltoztatása érdekében konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel.

Néhány éven belül teljesen megoldódhat a szélessávú interneethozzáférés kérdése Magyarországon is, ugyanis az Európai Unió Digitális Menetrendjének elvárása, hogy „2020-ra 100%-os lefedettséggel legalább 30 Mbps és 50%-os lefedettséggel legalább 100 Mbps-os internethozzáférés álljon az uniós polgárok rendelkezésére” – olvashatjuk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményében.

 

 

A jelenlegi tervek szerint Magyarország idő előtt megfelelhet az elvárásoknak, a kormány tervei között szerepel ugyanis, hogy 2018-ig megvalósítja a teljes lefedettséget, ezáltal megteremti az esélyegyenlőséget ezen a téren.

 

Azonban nem csak ebben a tekintetben fontos ez a törekvés, hanem az oktatáshoz, kutatáshoz, munkához ugyanolyan nélkülözhetetlen a szélessávú internet, és ennek első lépései, a digitális infrastruktúra megteremtése.

 

Ha valóban sikerül a kitűzött célokat idő előtt megvalósítani, azzal hazánk az unió élvonalába kerülhet majd. Ennek érdekében az NFM április 15-től május 5-ig konzultál az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és az érintett szakmai szervezetekkel, ugyanis jelenleg még egészen pontosan 498 olyan település van az országban, amelynek körzethálózati összeköttetése nem megoldott.

 

Kép: cjdellatore.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39