NMHH: közzétették a szélessávú frekvenciapályázat dokumentáció tervezetét

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 18. 14:40

Közzétették a 800 és 2600 MHz új frekvenciasávok, valamint a 900, az 1800 MHz és a 26 GHz sávokból még rendelkezésre álló, eddig nem használt blokkok értékesítésére irányuló pályázati dokumentáció tervezetét - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján.

A NMHH tájékoztatása szerint a széles sávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló pályázat kiírás dokumentációjának tervezete magyar és angol nyelven egyaránt elérhető. A dokumentációhoz a közzétételétől számított húsz napon belül lehet észrevételeket tenni a hatóságnál, levélben vagy emailen.
 

A tervezet hangsúlyozza, kiemelt közérdekű cél a digitális kompetenciák fejlesztése a lakosság körében, a mikro-, kis- és középvállalkozások internetes ellátottságának és online jelenlétének bővítése, az elektronikus kereskedelem fellendítés. A pályázati kiírás hozadéka a piaci verseny élénkítése, megteremtve ezáltal az információs társadalom további fejlesztésének és a fogyasztói jólét növekedésének az alapját.
 

A magyar gazdaság számára hosszú távon fontos, hogy a szélessávú internet szolgáltatás az ország bármely pontján elérhetővé váljon. Ez nem csak az előfizetők és a szolgáltatók érdeke, hanem az állam működését is jelentősen támogatja. A frekvenciahasználat aktivitása egy ország gazdasági mutatója is egyben. Minél nagyobb a területi lefedettség és gyorsabb az adatforgalom, annál inkább biztosított a gazdaság digitális vérkeringése.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás