A Google beelőzte az Apple-t: a világ legértékesebb márkája lett

Czipperer Dia, 2014. május 23. 11:14

A világ top 100 márkája közt megtaláljuk az Apple-t és a Microsoftot is, ám egyik sem tudta lekörözni a Google-t, amely jelenleg a legértékesebb márkájának számít.

Az Apple elvesztette korábbi első helyét a világ top márkáinak sorában, immáron a Google áll a dobogó legfelső fokán. Míg a cupertinói vállalat 20%-ot veszített értékéből (147,88 milliárd dollárra csökkent), addig a Google 40%-kal növelte márkaértékét: jelenleg 158,84 milliárd dollárt ér. Ezzel pedig az ötödik helyről rögtön a dobogó csúcsáig menetelt.

 

A Millward Brown 100 Top BrandZ jelentése szerint a Google növekedését az innovációinak köszönheti, melyek egészen új perspektívákat nyitnak meg az emberek előtt: gondoljunk csak a Google Glassra vagy az intelligens kontaktlencse ötletére.

 

A lista harmadik helyén az IBM áll (107,54 milliárd dollár). A dobogóról lecsúszva negyedik a Microsoft 90,185 milliárd dollárral, aki 29%-ot javított márkaértékén tavalyhoz képest, ugyanakkor jelentősen visszaeset, hiszen tavaly még a második helyen állt. Az ötödik helyet pedig a technológiai óriásokat követve a Mc Donalds’-nak sikerült megcsípnie.

 

A tízes listában megtaláljuk még a Coca-Colát, aki a 3. helyről a hetedikre csúszott vissza, a Visát, az AT&T-t, a Marlborót és Amazont is, akinek 29%-ot sikerült javítani márkaértékét, ám ez „csak” a 10. helyre volt elég.

 

 

A tavalyi adatok:

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com; Nyitókép: Creativeblog.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24