Tech startup-díjat kapott a foodpanda

forrás: Prím Online, 2014. június 13. 09:20

Az online ételrendelés szakértője, a foodpanda óriási sikert aratott  a legnívósabb európai startup megmérettetésen, a European Tech Startup Awardson: a Best E-Commerce Startup (legjobb online kereskedelem startup) kategória díját nyerte el.

A The EUROPAS - European Tech Startup Awardsot 2009 óta rendezik meg, alapítója a neves IT újságíró Mike Butcher (TechCrunch.com). A versenyen a piac legfiatalabb tech-startup versenyzői vesznek részt, ahol is a startup- és befektetői világ prominens képviselői több mint 20 különböző kategóriában díjazzák a progresszív és innovatív technológiai cégeket.

A versenyre maguk a startupok is jelentkezhetnek, de bárki nevezheti őket. A shortlistet egy 40 fős nemzetközi zsűri állítja össze, melyet egy közönségszavazás követ, végezetül pedig a zsűri választja ki a legtöbb szavazatot kapott startupok közül, hogy ki az adott kategória legjobbja.

A kedd esti londoni The EUROPAS díjátadón több mint 800 top európai IT szakember vett részt, itt vette át a foodpanda az egyik legfontosabb kategória díját, a Best E-Commerce Startup-díjat, amely az elmúlt időszakban nyújtott minden képzeletet felülmúló globális terjeszkedésének szól. A foodpanda két évvel ezelőtti indulása óta már több mint 40 országban van jelen, több mint 25 ezer partnerétteremmel rendelkezik, s most az IT világ előtt is sikerült bizonyítania, hogy egyike a világ legkiválóbb startupjainak.

A foodpanda ma már a feltörekvő piacok vezető online rendelésközvetítő platformja. A magyar foodpanda rendelések harmada már most mobil eszközről érkezik, és ez az arány folyamatosan növekszik. Az említett trend a partneréttermek forgalmát is növeli (globálisan átlagban körülbelül 25%-os rendelésszám növekedés figyelhető meg), hiszen az online vásárlók egyébként is magasabb átlagos kosármérettel rendelkeznek, mint a hagyományosan telefonon, vagy személyesen rendelők.

A foodpanda mobil applikációja globális, ami annyit jelent, hogy bárhol is vagyunk a 45 foodpanda ország közül, helyzetünk meghatározása után könnyedén és gyorsan rendelhetünk ételt az okostelefon alkalmazáson keresztül. (Android, iOS, Windows Phone applikáció is elérhető)

Kulcsszavak: díj start-up foodpanda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05