A Nokia új rendszere növeli a vonatok biztonságát és sebességét

Új GSM-R terméket mutatott be a vállalat

forrás: Prím Online, 2014. június 23. 10:06

A Nokia bemutatta továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszerét, amely automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét.

A Nokia termékportfoliójának továbbfejlesztésével segíti a vasúti üzemeltetőket üzembiztonságuk és hatékonyságuk javításában. A társaság új, automatikus vonatvezérlést elősegítő GSM-R (Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszer) termékgenerációja hatékony és megbízható kommunikációs eszközt biztosít a gyorsvasút-üzemeltetők számára a kritikus fontosságú, valósidejű információk közléséhez. Az automatikus vonatvezérlést támogató Nokia GSM-R rendszer segítségével – az üzembiztonság fenntartása mellett – mostantól 40%-kal növekedhet a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képessége.

 

A Nokia legújabb fejlesztésű GSM-R termékei hozzásegítik a vasúti üzemeltetőket az európai vasúti hatóságok által előírt, üzemkritikus hang- és adatkommunikációs követelmények teljesítéséhez. A Nokia, a GSM-R rendszer fő fejlesztőinek egyikeként, most a legmodernebb hardvereszközökön működő, földrajzilag redundáns központi megoldással fejlesztette tovább termékportfólióját.

 

A társaság legújabb fejlesztései között található továbbá az IP átvitellel működő, egyedileg méretezhető rádiósrendszer is, amelynek segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve használata által a vasúti szolgáltatók felkészíthetők az LTE-hez hasonló, IP-alapú mobil szélessávú technológiák jövőbeni alkalmazására. Globális Szolgáltatási csoportjának segítségével a Nokia átfogó GSM-R megoldást kínál, amelyek keretében összehangolja a partner termékek és a kulcsrakész szolgáltatások alkalmazását, ideértve a hálózattervezést, projekt kivitelezést és a beszállítók kezeléséhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

 

A Nokia GSM-R portfolióját azzal a céllal fejlesztette ki, hogy az iparágon belül a legmagasabb szintű üzembiztonságot és legnagyobb sebességet biztosítsa a vasúton utazók számára, illetve megbízható és hosszú távú támogatást nyújtson a vasúti üzemeltetők részére. A rendszer tökéletesen illeszkedik a vállalat átfogó mobil szélessávú stratégiájához. A Nokia az általa telepített, 20 országban működő és 70 000 km hosszúságú vasútvonalat lefedő 29 GSM-R hálózatával piacvezető ezen a területen.

 

Kép: railway-news.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégalapítás Németországban és Ausztriában - hasonlóságok és különbségek

Bár az uniós jogharmonizáció következtében a cégalapítás folyamatában sincsenek jelentős különbségek, mégis van néhány olyan eltérés, amivel még az alapítás előtt érdemes tisztában lenni. Egy megbízható tanácsadó cég segítségével pedig különösen sok időt és pénzt is spórolhat a külpiacra lépő magyar vállalkozó.  

2019. október 21. 08:20

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás