David Mitchell, a Felhőatlasz írója a Twitteren publikálja új művét

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 16. 10:09

 A Twitteren publikálja egy új művét David Mitchell, a Felhőatlasz című regény írója - értesült a BBC News.

A The Right Sort című novella 140 karakteres twitterüzenet-sorozatban jelenik meg a következő egy hét alatt, teljes terjedelme mintegy 280 bejegyzés lesz a mikroblogon. Miközben élni szeretne a közösségi médiában rejlő művészi lehetőségekkel, Mitchell maga nem a mikroblog megszállottja, főképp a novella kedvéért vállalkozott a twitterezésre. Az író a BBC-nek elmondta: vigyáz a magánéletére, nem szeretné nyilvánosságra hozni minden gondolatát.

 


 

Mitchell új regénye, a The Bone Clocks szeptemberben kerül a könyvesboltokba. A kiadója beszélte rá, hogy lépjen fel a Twitterre, ahol a nevében fel tudják hívni a figyelmet a könyvre és azokra az eseményekre, amelyeket a megjelenésével kapcsolatban szerveznek. A szerző ugyanakkor nem akarta csupán marketingfogásként használni a blogot, ezért merült föl az ötlet, hogy a Twitterre írjon egy "jó" sztorit.
 

A The Right Sort 1978-ban játszódik, egy váliumot szedő kamasz az elbeszélő. A drog hatása alatti "lüktetést" önti twitterüzenetekbe, ezekből rajzolódik ki a történet. Mitchell továbbra sem akarja életét a Twitteren élni, ám azt nem zárta ki, hogy a novella sikere esetén újabbal is jelentkezik majd a platformon.

Korábban Jennifer Egan Pulitzer-díjas író is kiadott egy novellát a Twitteren, a Black Box című alkotás 2012-ben jelent meg a közösségi mikroblogon. Neil Gaiman, Melvin Burges és Phippa Gregory szintén kísérleteztek a "twitterfikció" formáival - emlékeztetett a brit hírportál.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-28268869

Kulcsszavak: Twitter média

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás