David Mitchell, a Felhőatlasz írója a Twitteren publikálja új művét

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 16. 10:09

 A Twitteren publikálja egy új művét David Mitchell, a Felhőatlasz című regény írója - értesült a BBC News.

A The Right Sort című novella 140 karakteres twitterüzenet-sorozatban jelenik meg a következő egy hét alatt, teljes terjedelme mintegy 280 bejegyzés lesz a mikroblogon. Miközben élni szeretne a közösségi médiában rejlő művészi lehetőségekkel, Mitchell maga nem a mikroblog megszállottja, főképp a novella kedvéért vállalkozott a twitterezésre. Az író a BBC-nek elmondta: vigyáz a magánéletére, nem szeretné nyilvánosságra hozni minden gondolatát.

 


 

Mitchell új regénye, a The Bone Clocks szeptemberben kerül a könyvesboltokba. A kiadója beszélte rá, hogy lépjen fel a Twitterre, ahol a nevében fel tudják hívni a figyelmet a könyvre és azokra az eseményekre, amelyeket a megjelenésével kapcsolatban szerveznek. A szerző ugyanakkor nem akarta csupán marketingfogásként használni a blogot, ezért merült föl az ötlet, hogy a Twitterre írjon egy "jó" sztorit.
 

A The Right Sort 1978-ban játszódik, egy váliumot szedő kamasz az elbeszélő. A drog hatása alatti "lüktetést" önti twitterüzenetekbe, ezekből rajzolódik ki a történet. Mitchell továbbra sem akarja életét a Twitteren élni, ám azt nem zárta ki, hogy a novella sikere esetén újabbal is jelentkezik majd a platformon.

Korábban Jennifer Egan Pulitzer-díjas író is kiadott egy novellát a Twitteren, a Black Box című alkotás 2012-ben jelent meg a közösségi mikroblogon. Neil Gaiman, Melvin Burges és Phippa Gregory szintén kísérleteztek a "twitterfikció" formáival - emlékeztetett a brit hírportál.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-28268869

Kulcsszavak: Twitter média

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48