A Dell közzétette társadalmi felelősségvállalási stratégiáját

forrás: Prím Online, 2014. július 23. 14:45

A Dell közzétette a 2014-es vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentését, amely tartalmazza a vállalat tavaly ősszel felvázolt 2020 Legacy of Good tervezet megvalósításának első lépéseit is.

A terv 21 célt tartalmaz, amelyeket a Dell 2020-ig el szeretne érni. Ezek közül a legfontosabb a termékek 80 százalékkal energiatakarékosabb működése, a csomagolások 100 százalékának újrahasznosíthatása, valamint hárommillió hátrányos helyzetű fiatal közvetlen támogatása Dell technológiájának és szaktudásának segítségével.

A jelentés kiemelten fontos pontjai

 

·    A Dell az elmúlt két évben 23,2 százalékkal csökkentette termékportfóliója, valamint körülbelül 50 százalékkal szerverportfóliója energiaigényét. A 2014-es költségvetési évben a Dell termékeket vásárló ügyfeleknek várhatóan 449 millió dollárral kevesebbet kell költeniük a működtetéshez szükséges villamos energiára termékeik élettartama alatt, mint a 2012-ben vásárolt termékek esetében. A vállalat 2020-ig 80 százalékkal szeretné csökkenteni portfóliója energiaigényét.

·    Az elmúlt évben 6700 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását mellőzte a Dell Connected Workplace programjának segítségével, ez 16 millió mérföldnyi autós utazásnak felel meg. A rugalmas munkahely kialakítását célzó programokkal legjobb formájukat hozhatják a munkatársak, miközben 12 millió dollárt takarítanak meg a vállalat számára ebben az évben. A Dell munkaerejének mintegy 20 százaléka, körülbelül 20 ezren vesznek részt hivatalosan a Connected Workplace programban. Ezt az arányt 2020-ig globális szinten 50 százalékra szeretné növelni a vállalat. A Dell rugalmas megoldásai a 3. helyet érték el a Forbes 2014-es rugalmas munkalehetőséget kínáló 100-as vállalati listán.

·    A Dell 8 százalékkal csökkentette a telephelyek és logisztikai létesítmények üvegházhatású gázkibocsátását. Ennyi széndioxid elnyeléséhez 1,9 millió fát kellene ültetni, ez körülbelül 73-szor annyi, mint amennyi a New York-i Central Parkban található. A Dell szerint ezek a változások a hatékonyabb teljesítési folyamatoknak (amelybe beletartozik a tengeri fuvarozás részarányának növelése és a jobb csomagolás) és a megújuló villamos energia nagyobb arányú vásárlásának köszönhetők. A Dell teljes energiavásárlásának előző évben 23 százaléka, most 35 százaléka megújuló villamos energia volt. A Dell tervei szerint 2020-ra 50 százalékkal csökken a telephelyek és a logisztikai létesítmények károsanyag-kibocsátása.

·    A Dell élen jár a beszállítói sokszínűség terén is. A 2013-as költségvetési évben elköltött 3,44 milliárd dollár helyett 2014-ben 4,1 milliárd dollár értékben rendelt terméket vagy szolgáltatást különböző beszállítóktól. A kisebbségi és női tulajdonosok által irányított beszállítókkal való együttműködések miatt a vállalatot továbbra is a Milliárd dollárosok kerekasztalának tagjai között tartják számon. 

·    A Dell támogatja a fiatalokat is: technológiáját, szakértelmét és pénzügyi támogatását elérhetővé teszi ott, ahol a legtöbbet segíthet. Tavaly a vállalat az ifjúsági oktatást és a daganatos gyermekek gondozását támogató programokkal 590 ezer gyermeknek segített. 2013-ban a Dell és partnerei felállították az első két napenergiával működő Dell tanulólaboratóriumot, amelyeket energiatakarékos Dell Wyse munkaállomásokkal rendelkeznek, hogy Afrika rosszul ellátott részein is elérhetővé tegyék a fiatalok számára a technológiára alapozott tanulást. A Dell tanulólaboratóriumok együttesen közvetlenül 434 tanulónak és több mint 50 tanárnak segítenek, de sok ezer tanuló és lakos is hozzáfér a technológiához.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30