A Dell bemutatta legújabb nagyteljesítményű Precision munkaállomásait

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 25. 16:08

A Dell bemutatta új csúcsteljesítményű munkaállomásait. A Dell Precision 5810, 7810 és 7910 toronykivitelű, valamint a 7910 rack szekrénybe szerelhető készülékeket elsősorban a mérnöki tervezés, a gyártás, a média és a szórakoztató ipar kulcsfontosságú alkalmazásaira tervezték. A Dell nagy teljesítményű, méretezhető rendszerei független szoftverszállítók (ISV) által is igazoltan optimális megoldást jelentenek a legnagyobb számításigényű alkalmazások futtatására.

Kiemelkedő teljesítmény és méretezhetőség


A Dell Precision toronykivitelű munkaállomások frissített termékkínálatában megtalálhatóak a kompakt méretű, innovatív tervezői funkciókat kínáló egyprocesszoros 5810-es és a nagyteljesítményű kétprocesszoros 7810-es modellek, valamint a maximális teljesítményt és méretezhetőséget biztosító 7910-es berendezés is.

 

Precision Tower 5810


A rendszerek innovatív házain a gyorsan kioldható merevlemezek, a kívülről, szerszámok nélkül elérhető tápegység, illetve a zárható elülső fedél is helyet kapott, amely a biztonság növelése mellett a számítógép zaját is csökkenti.

A Dell bejelentette rack szekrénybe szerelhető munkaállomásainak legfrissebb fejlesztéseit is. Az újonnan bemutatott Dell Precision 7910 rack szekrénybe szerelhető munkaállomás 2U rackmérettel érhető el, illetve a Citrix XenServer és a Vmware ESX hipervisorok munkaállomás-virtualizáció megoldásaihoz teljes körű minősítést és támogatást kínál.


Emellett ez az első Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) vezérlővel ellátott Dell Precision munkaállomás, így kikapcsolt állapotban is biztonságos teljes távoli felügyelet biztosít.

 

Precision Rack 7910


A Dell most bemutatott munkaállomásai a korábbi rendszereknél jelentősen hatékonyabb, új generációs Intel Xeon processzorokkal és a legkorszerűbb AMD FirePro és NVIDIA professzionális grafikai technológiájával rendelkeznek. Az új Precision berendezések továbbfejlesztett adatátviteli sebességet és adatelérhetőséget is biztosítanak: akár 1 TB3 DDR4 RDIMM memóriával is felszerelhetők, így az összetett adathalmazok gyors és egyszerű kezelésére is képesek. Az új toronykivitelű munkaállomásokon elérhető Thunderbolt 2 technológia, akár 20 Gb/s adatátviteli sebességgel, a 4k video fájlok egyidejű átvitelét is lehetővé teszi.

 

Dell Precision Optimizer 2.0


Szeptembertőlletölthető, október közepétől pedig a Dell új toronykivitelű munkaállomásain előtelepítve elérhető lesz a Dell Precision Optimizer 2.0 (DPO), a Dell teljesítménynövelő szoftverének legújabb verziója. A kizárólag a Dell Precision munkaállomásokra készített DPO 2.0 az alkalmazástól függően automatikusan és dinamikusan optimalizálja a teljesítményt, valamint lehetővé teszi a rendszer kihasználtságának egységes követését, a jelentéskészítést és a rendszerfrissítést. A Dell tesztjei és összehasonlító elemzései alapján a felhasználók az alkalmazások teljesítményében akár 121 százalékos növekedés4 érhető el a Dell Precision Optimizer v 2.0 segítségével.

Precision Tower 7810


A Dell Precision Optimizer 2.0 szoftver továbbfejlesztett grafikus felhasználói felületet, bővített rendszer-felügyeleti képességet és többnyelvű támogatást biztosít a felhasználóknak. A frissítés új teljesítményprofilokat is tartalmaz az Autodesk 3ds Max és az Inventor szoftverekhez, így már 13 profil érhető el, többek között az Adobe Creative Cloud (PhotoShop, Premier Pro, After Effects, Media Encoder), az Autodesk (AutoCAD, Maya), a Dassault Systèmes (CATIA, Solidworks), a PTC Creo és a Siemens NX szoftvertermékekhez. 

A rendszerek a Dell Intel munkaállomásokra fejlesztett cache-gyorsító szoftverével (Intel CAS-W) is rendelkeznek, amely a tárolási sebesség növelésével segíti a hatékonyabb működést.

Kulcsszavak: munkaállomás PC Dell

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56