Idén is díjazzák a legjobb céges honlapokat

forrás: Prím Online, 2014. október 15. 15:43

Logikus, felhasználóbarát felépítés, funkcionalitás, könnyű kezelhetőség, hasznos tartalom – többek között ezek azok az ismérvek, amelyek a jó honlapot jellemzik. A Budapest Bank harmadszor hirdeti meg az „Üzleti siker honlappal”-díjat kisvállalkozók számára. A pályázat célja, hogy elismerje a legjobb céges weboldalakat és a jó gyakorlatok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások sikereihez is. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is elismert szakemberekből álló zsűri értékeli a pályázatokat, de lesz közönségszavazás is, sőt idén először a legjobb weboldallal rendelkező női vállalkozó is különdíjat kap.

Az online megjelenés ma már szinte nélkülözhetetlen eszköze a vállalati értékesítésnek, hiszen az internetpenetráció terjedésével egyre többen keresnek szolgáltatást, terméket a világhálón. A vállalkozások egy része már azt is felismerte, hogy a szimpla internetes jelenlét egyre kevésbé elegendő. A potenciális kuncsaftokat számos versenytárs igyekszik meghódítani, és ebben a versenyben az tud jó eredményt elérni, aki a külső megjelenésében, az elérésben, a tartalomban és a weboldalon kínált technikai megoldásokban is többet, jobbat tud nyújtani másoknál.


Miről ismerszik meg a jó honlap?


A vonzó, ízléses, a kínált szolgáltatáshoz vagy termékhez illeszkedő külső az első belépő, mivel a felhasználó ez alapján szerzi az első benyomásait. Fontos az is, hogy egyszerű legyen eligazodni a weboldalon, hiszen a legtöbben alig néhány percet szánnak egy-egy oldal áttekintésére, és ha a vevő nem találja meg kellőképpen gyorsan azt, amit keres, már tovább is kattintott a következő oldalra.
Nem mindegy az sem, mennyire könnyű rálelni a honlapunkra: például, hogy hányadik helyen jelenünk meg a keresőoldalakon, vagy hogy jelen vagyunk-e a közösségi médiában. Ha pedig már megtaláltak bennünket, érdemes a vevőinket folyamatosan frissülő, hasznos tartalommal ellátni annak érdekében, hogy időről-időre visszatérjenek hozzánk.


Az értékesítést ezen kívül nagyban növelhetik a weboldalon alkalmazott technikai megoldások – így például a webáruház vagy az internetes fizetés lehetősége is.


Idén is elismerik a legjobbakat


A Budapest Bank „Üzleti siker honlappal”-díjára idén harmadik alkalommal jelentkezhetnek a kisvállalkozások, a legjobbak kiválasztása során pedig többek között a fenti szempontokat mérlegeli majd a szakmai zsűri, amelynek tagjai Geszti Péter, az OKEGO kreatív igazgatója, Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója, Porst Réka, a Meska.hu társalapítója, Koleszár Péter, a Honlap.hu vezető tanácsadója, Kékesi Zsuzsa, a HVG Online divízióvezetője és Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikro-üzletágának vezetője.


„A Budapest Bank a pénzügyi szolgáltatásokon túl igyekszik olyan eszközöket nyújtani a kisvállalkozások számára, amelyek hatékonyan hozzájárulnak üzletük élénkítéséhez, különösen azokon a területeken, ahol nem rendelkeznek akkora anyagi illetve szakértői kapacitással, mint nagyobb versenytársaik. Hiszünk abban, hogy a megfelelően felépített weboldal kitörési pontot jelenthet egy vállalkozás életében, éppen ezért számos ehhez kapcsolódó szolgáltatást – például honlapkészítést, webáruházat, logisztikai csomagot – kínálunk ügyfeleink számára. Az „Üzleti siker honlappal”-díj évről-évre kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a jó gyakorlatok megosztásával inspirációt adjunk más cégek számára is” - mondja Erdei Zsuzsa, a bank mikroüzletág-vezetője.


A legsikeresebb üzleti honlapok gazdái idén három kategóriában vehetik át a díjat. A fődíj és a női különdíj nyertesét a zsűri választja ki, a harmadik díjazottról pedig a Budapest Bank honlapján novemberben megrendezett közönségszavazás dönt majd. A három kategória győzteseinek nyereménye egy-egy Apple iPad Air táblagép. Ezen kívül a Honlap.hu webfejlesztő cég 100 000 forint értékű szakmai tanácsadást ajánl fel az általa kiválasztott résztvevőnek, a díj médiapartnere, a HVG Kiadó pedig két általa kiválasztott pályázónak egy éves HVG előfizetést, valamint könyvcsomagot nyújt majd át a decemberi ünnepélyes díjátadón.


Az „Üzleti siker honlappal”-díjra 2014. november 7. (hétfő) éjfélig lehet pályázni. A részvétel részletes feltételei a www.budapestbank.hu/honlapdij oldalon olvashatók, és a nevezési felület is innen érhető el.
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

A napelemes rendszer kiépítése a bolygónkat és a pénztárcánkat is kíméli

Régóta tudjuk, mekkora problémát okoz a klímaváltozás, amit az emberiség felelőtlen és következetlen életvitelével egyre szélsőségesebb és drasztikusabb irányba sodor. Világszerte számos kezdeményezés született a tendencia lassítására, visszafordítására, főként az országok, illetve a nagyvállalatok szintjén, de a jelek azt mutatják, ez még mindig kevés. Sokkal szélesebb körű összefogás kell az emberek, a lakosság körében is, azonban ennek megvalósításához egyrészt további motiválásra, másrészt anyagi támogatásra van szükség. 

2022. június 19. 11:50

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

A 31. alkalommal meghirdetett, 2021-22. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a június 13-ai eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 8 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 8 legeredményesebb innovatív középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 27, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

2022. június 13. 17:27

Zseniális ifjú innovátorok

Nyolcvankettő fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A zsűri kiválasztotta a legjobb projekteket, a hivatalos eredményhirdetésre és a díjak átadására június 13-án a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2022. május 31. 12:40

Immáron 20 éve támogatják a hazai kutatónőket

Egy év alatt több mint 250 000-rel növekedett a női kutatók száma az Európai Unióban, ez a szám azonban még mindig kevésnek minősül. Az Eurostat 2022-es felmérése szerint a korábbi évekhez hasonlóan a tagállamokban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország alig 30%-os mutatóival sereghajtó a kontinens országai között. Ahhoz, hogy ez a szám növekedni tudjon, olyan programokra, ösztöndíjakra van szükség, amelyek támogatják a női kutatókat, hogy ne kényszerüljenek a pálya elhagyására sem társadalmi, sem egyéb nyomásra.

2022. május 18. 12:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20