Idén is díjazzák a legjobb céges honlapokat

forrás: Prím Online, 2014. október 15. 15:43

Logikus, felhasználóbarát felépítés, funkcionalitás, könnyű kezelhetőség, hasznos tartalom – többek között ezek azok az ismérvek, amelyek a jó honlapot jellemzik. A Budapest Bank harmadszor hirdeti meg az „Üzleti siker honlappal”-díjat kisvállalkozók számára. A pályázat célja, hogy elismerje a legjobb céges weboldalakat és a jó gyakorlatok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások sikereihez is. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is elismert szakemberekből álló zsűri értékeli a pályázatokat, de lesz közönségszavazás is, sőt idén először a legjobb weboldallal rendelkező női vállalkozó is különdíjat kap.

Az online megjelenés ma már szinte nélkülözhetetlen eszköze a vállalati értékesítésnek, hiszen az internetpenetráció terjedésével egyre többen keresnek szolgáltatást, terméket a világhálón. A vállalkozások egy része már azt is felismerte, hogy a szimpla internetes jelenlét egyre kevésbé elegendő. A potenciális kuncsaftokat számos versenytárs igyekszik meghódítani, és ebben a versenyben az tud jó eredményt elérni, aki a külső megjelenésében, az elérésben, a tartalomban és a weboldalon kínált technikai megoldásokban is többet, jobbat tud nyújtani másoknál.


Miről ismerszik meg a jó honlap?


A vonzó, ízléses, a kínált szolgáltatáshoz vagy termékhez illeszkedő külső az első belépő, mivel a felhasználó ez alapján szerzi az első benyomásait. Fontos az is, hogy egyszerű legyen eligazodni a weboldalon, hiszen a legtöbben alig néhány percet szánnak egy-egy oldal áttekintésére, és ha a vevő nem találja meg kellőképpen gyorsan azt, amit keres, már tovább is kattintott a következő oldalra.
Nem mindegy az sem, mennyire könnyű rálelni a honlapunkra: például, hogy hányadik helyen jelenünk meg a keresőoldalakon, vagy hogy jelen vagyunk-e a közösségi médiában. Ha pedig már megtaláltak bennünket, érdemes a vevőinket folyamatosan frissülő, hasznos tartalommal ellátni annak érdekében, hogy időről-időre visszatérjenek hozzánk.


Az értékesítést ezen kívül nagyban növelhetik a weboldalon alkalmazott technikai megoldások – így például a webáruház vagy az internetes fizetés lehetősége is.


Idén is elismerik a legjobbakat


A Budapest Bank „Üzleti siker honlappal”-díjára idén harmadik alkalommal jelentkezhetnek a kisvállalkozások, a legjobbak kiválasztása során pedig többek között a fenti szempontokat mérlegeli majd a szakmai zsűri, amelynek tagjai Geszti Péter, az OKEGO kreatív igazgatója, Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója, Porst Réka, a Meska.hu társalapítója, Koleszár Péter, a Honlap.hu vezető tanácsadója, Kékesi Zsuzsa, a HVG Online divízióvezetője és Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikro-üzletágának vezetője.


„A Budapest Bank a pénzügyi szolgáltatásokon túl igyekszik olyan eszközöket nyújtani a kisvállalkozások számára, amelyek hatékonyan hozzájárulnak üzletük élénkítéséhez, különösen azokon a területeken, ahol nem rendelkeznek akkora anyagi illetve szakértői kapacitással, mint nagyobb versenytársaik. Hiszünk abban, hogy a megfelelően felépített weboldal kitörési pontot jelenthet egy vállalkozás életében, éppen ezért számos ehhez kapcsolódó szolgáltatást – például honlapkészítést, webáruházat, logisztikai csomagot – kínálunk ügyfeleink számára. Az „Üzleti siker honlappal”-díj évről-évre kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a jó gyakorlatok megosztásával inspirációt adjunk más cégek számára is” - mondja Erdei Zsuzsa, a bank mikroüzletág-vezetője.


A legsikeresebb üzleti honlapok gazdái idén három kategóriában vehetik át a díjat. A fődíj és a női különdíj nyertesét a zsűri választja ki, a harmadik díjazottról pedig a Budapest Bank honlapján novemberben megrendezett közönségszavazás dönt majd. A három kategória győzteseinek nyereménye egy-egy Apple iPad Air táblagép. Ezen kívül a Honlap.hu webfejlesztő cég 100 000 forint értékű szakmai tanácsadást ajánl fel az általa kiválasztott résztvevőnek, a díj médiapartnere, a HVG Kiadó pedig két általa kiválasztott pályázónak egy éves HVG előfizetést, valamint könyvcsomagot nyújt majd át a decemberi ünnepélyes díjátadón.


Az „Üzleti siker honlappal”-díjra 2014. november 7. (hétfő) éjfélig lehet pályázni. A részvétel részletes feltételei a www.budapestbank.hu/honlapdij oldalon olvashatók, és a nevezési felület is innen érhető el.
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Fiatalok számára hirdet 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatot a Vodafone Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány második alkalommal hirdette meg Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatát, amelyre két korcsoportban várja a fiatalok jelentkezését. Az Alapítvány idén a fenntarthatóságot jelölte meg oktatási projektjei központi témájának, ennek megfelelően a pályázó csapatok 5, erre reflektáló kategóriában adhatják le ötleteiket. A szervezők hangsúlyozzák: a versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. január 24. 19:55

Ismét diákok tervezik a jövőt: indul a Megoldások a holnapért negyedik szezonja

A Samsung és az EdisonKids kreatív kihívása, a Megoldások a holnapért 2024-ben is várja a fiatalok ötleteit, amelyekkel újratervezhetik a jövőt. A nemzetközi sikereket elért, Samsung által indított Solve for Tomorrow alapjaira épülő program idén negyedik alkalommal indul hazánkban. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok – tanáraik és elismert szakemberek segítségével – alkotói műhelymunka keretében együtt gondolkodhassanak egy, az életüket, közösségüket érintő problémáról, és jövőformáló megoldásokat dolgozhassanak ki rájuk. A nyertes diákok, tanárok, valamint iskoláik összesen 6 millió forint értékben nyerhetnek Samsung készülékeket.

2024. január 22. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30