Gyanús kibertevékenységet észleltek a Fehér Ház komputerhálózatán

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 29. 12:07

Gyanús kibernetikai tevékenységet észleltek egy a Fehér Ház által használt számítógépes hálózaton, lépések történtek a megakadályozásra - közölte kedden az amerikai elnöki hivatal egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője.

Az illetékes arról nem nyilatkozott, hogy ki állhat az elnöki végrehajtó iroda (EOP) nem titkosított komputerein észlelt tevékenység mögött. Az ügyről nyilatkozó tisztségviselő szerint az aggodalomra okot adó tevékenységet a közelmúltbeli fenyegetések értékelése közben fedezték fel. A szakértők ezt "nagyon komolyan vették", és azonnali lépéseket tettek a fenyegetés értékelése és elhárítása érdekében. Ennek következtében az EOP több felhasználója átmeneti üzemzavarokat észlelt.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38