Új távlatok a videó-biztonsági megoldások területén

forrás: Prím Online, 2014. december 4. 08:46

Lezárult a Young B.T.S. Kft. „A rendszerbe csatolt (IP) kamerák képein az emberi arcokat nagy pontossággal felismerni és azonosítani képes szoftver és eszköz fejlesztése” című kutatás-fejlesztési projektje. A WhatsON újgenerációs videórendszer a lakosságnak és az iparnak egyaránt használható, speciális képességű videó megfigyelést és elemzést tesz lehetővé.

 

A Young B.T.S. Kft. egy új videómegfigyelő rendszert fejlesztett ki. A WhatsON névre hallgató rendszer az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. A 2013 júliusában elindult fejlesztés eredményeként mind a lakossági, mind az üzleti felhasználók egyedi képfeldolgozási képességű hardver és szoftver rendszerhez juthatnak hozzá.

 

A mai videó rögzítő (NVS) rendszerek között kevés olyan fejlett megoldás van, ami képes többféle ügyféligénynek is megfelelni. Léteznek csupán rögzítő rendszerek, melyek semmilyen intelligenciával nem rendelkeznek, ám ezek mára elavultak. Az intelligens rögzítők piacán több tíz képfeldolgozó tulajdonsággal is bíró szoftvert találhatunk, de közülük kevés képes valóban intelligens keresésre vagy akár arcfelismerésre.


A Young B.T.S. Kft. projektjének célja egy olyan egyedi képfeldolgozásra és HW/SW megoldásra épülő videó megfigyelőrendszer kifejlesztése volt, amely nagy hatékonysággal tudja a beérkező nagyfelbontású videó folyamokat elemezni és biztonságosan letárolni. A másik egyedi vonás a központi egység felhő alapú architektúrája, melynek köszönhetően versenyképes SaaS (Szoftver, mint szolgáltatás) alapú szolgáltatás is nyújtható. A projekt keretében kifejlesztett WhatsON univerzálisan használható rendszer tanuló funkciókkal és tanítható képességekkel, a meglévő szabványokra építkezve. Így született meg egy jól skálázható, moduláris felépítésű, gyártó független megoldás, mely képes az elhagyott tárgyak érzékelésére, az objektumok követésére, valamint személyek észlelésére és arcfelismerésre is.

 

A fejlesztésnek köszönhetően a vállalatok és a lakosság számára is elérhetővé vált a nagyfelbontású és intelligens videó megfigyelés. Az erre épülő szolgáltatások (pl.: marketing célú tömegelemzés, arc alapú azonosítás/követés, intelligens eseménydetektálás) olyan lehetőségeket biztosítanak, melyek ma még csak néhány, nagyon magas árfekvésű rendszerben érhetőek el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens és a NATO CCDCOE erősítik együttműködésüket

A Siemens Smart Infrastructure és a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ (CCDCOE) egyetértési megállapodást írták alá együttműködésük folytatásáról a kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága terén. A CCDCOE által évente szervezett magas szintű Locked Shields kiberbiztonsági gyakorlat a biztonsági képességek közös fejlesztésének egyik fő pillére. Az új megállapodással a felek fokozzák együttműködésüket az energiahálózatokkal kapcsolatos kiberbiztonsági képzés terén. A Spectrum Power hálózatirányító szoftverrel kísérletezve a Siemens fontos információkhoz jut a lehetséges támadási vektorokról, és alaposan tesztelheti termékei és megoldásai új biztonsági jellemzőit vagy protokolljait.

2020. július 14. 11:08

Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

2020. július 13. 17:44

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

2020. július 13. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás