Egymilliárd bejegyzést töröltek tavaly káros tartalom miatt

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 20. 17:39

Egymilliárd "káros tartalmú" (leginkább pornográf) internetes bejegyzést töröltek tavaly a kínai hatóságok, és a világháló "megtisztítását" célzó művelet folytatását ígérik idén is.

A sina.com hírportál beszámolója szerint a károsnak ítélt tartalmak több mint egyharmadát, több mint 350 millió bejegyzést a négy legnagyobb, túlnyomórészt híradásra és szórakoztatásra szakosodott internetes portál – a Sina, a Sohu, a Tencent és a NetEase – oldalairól, valamint a két legnépszerűbb keresőoldal, a Baidu és a Qihoo 360 portáljairól távolították el. A hatóságok emellett 2200 honlap működését függesztették fel, továbbá a kínai blogok, mikroblogok és más közösségi médiaplatformok 20 milliónál is több felhasználói fiókját zárták be a szabályokkal szembemenő tartalmak miatt.
 

A kínai hatóságok ötödik éve harcolnak fokozottan az internet "megtisztítása" érdekében. A kampány 2013 óta a hamis információk terjesztőit is szigorúbban bünteti, a nagyobb nyilvánosságot kapó álhírek kiötlői akár három évi börtönt is kaphatnak.
 

A kínai igazságszolgáltatás tavaly év végén egy 100 ezer regisztrált felhasználóval rendelkező, felnőtt tartalmakat letöltésre kínáló oldal tulajdonosát tíz és fél év börtönbüntetésre ítélte. Egy korábbi esetben egy 600 ezer fős felhasználói táborral rendelkező oldal üzemeltetője életfogytiglani büntetést kapott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20