Csökkenő profittal zárta negyedévét a Samsung

Czipperer Dia, 2015. január 30. 14:23

A Samsung közzétette tavalyi évének utolsó negyedéves eredményeit. A vállalat eredményei ismét csökkenő tendenciát mutatnak.

A dél-koreai technológiai vállalat negyedik negyedéves (Q4) eredményei ismét csökkenő tendenciát mutatnak – a harmadik negyedévben is majdnem felére csökkent a profit. A bevételek jócskán elmaradtak a 2013-as eredményektől. A Samsung adatai szerint 8,3 biliárd won profitveszteséggel számolhatnak 2013 azonos időszakához képest.

 

Bár a Galaxy Note 4 eladásoknak köszönhetően 1,96 billiárd won profitot termelt a mobilrészleg, ez igencsak elmarad az egy évvel ezelőtti eredményektől. Akkor 5,47 billiárd won nyereséggel számolhattak, vagyis ez 60%-os csökkenést jelent a vállalat életében.

 

A vállalat a mobil üzletág növekedésében bízik a jövőt illetően, főként a fejlődő piacokon, Indiában és Kínában. Az új anyagok, innovatív dizájn és a megkülönböztetett funkciók kerülnek majd fókuszba annak érdekében, hogy a Samsung termékek kitűnjenek a tömegből.

 

A tavalyi Q4-es időszakban a vállalat 75,1 millió okostelefont értékesített, amely szintén 11%-os csökkenést jelent 2013 azonos időszakához képest. Az idei első negyedévre az újonnan indított Galaxy A sorozattól várják a sikert, hiszen még csak a következő negyedévben debütál az új zászlóshajó mobiljuk, a Galaxy S6, melynek fogadtatása még igencsak kérdéses a sok kritikát kapó Galaxy S5 után.

 

Táblagép fronton a prémium és a megfizethető készülékekre egyaránt hangsúlyt fektet a vállalat. Csakúgy, mint a hordható eszközökre, melyek eddig is meghatározó részét képezték a stratégiának. A vállalat múlt év végén kiadott előrejelzései is utóbbiról tanúskodnak, melyben az idei év meghatározó trendjei között szerepelnek a hordható okoseszközök is.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01