A CeBIT-en mutatta be TUF Sabertooth X99 alaplapját az ASUS

forrás: Prím Online, 2015. március 20. 10:21

Az ASUS a CeBIT-en mutatta be a világ első olyan fogyasztóknak szánt alaplapját, amely minden NVM Express tárolóeszközzel kompatibilis és beépített USB 3.1 és vadonatúj TUF Detective technológiával is rendelkezik. 

Az ASUS bejelentette a TUF Sabertooth X99-et, a világ első olyan alaplapját, amely teljes körben támogatja az NVM Express tárolóeszközöket, beleértve a PCI Express (PCIe) és M.2 PCI Express eszközöket, illetve a legújabb SFF-8639-es csatlakozós 2,5 hüvelykes szilárdtest-meghajtók (SSD-k) használatát a Hyper Kit bővítőkártya mini SAS HD csatlakozóján keresztül. A beépített USB 3.1 kapcsolattal a TUF Sabertooth X99 maximálisan kihasználja az ultragyors adatátviteli lehetőségek minden előnyét, korlátlan rugalmasságot nyújtva a gazdája számára. A TUF legújabb alaplapján emellett a  TUF Detective technológia is bemutatkozik, amellyel az összes élő rendszerinformáció megfigyelhető okostelefonokon és táblagépeken.

 

A TUF Sabertooth X99 a csak az ASUS termékekre jellemző TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 és TUF ICe technológiákkal hatékony hűtéssel is rendelkezik. A kivételes strapabírást és a bizonyított megbízhatóságot olyan jellemzők garantálják, mint a TUF Fortifier, vagy a TUF alkatrészek (pl. 10K kondenzátorok, TUF tekercsek és a hadiipari kategóriájú MOSFET-ek).

Gyors és rugalmas

 

Az alaplap az Intel legújabb X99 Express lapkakészletre épül, ez gondoskodik a teljesítményről, illetve a kompatibilitásról a legfrissebb LGA 2011-v3 foglalatos Intel Core i7 processzorokkal. Ez az első olyan alaplap, amely teljes mértékben kezelni tudja az összes NVM Express tárolómegoldást.

 

A Hyper Kit bővítőkártya segítségével a TUF Sabertooth X99 elegendő szabadságot nyújt a felhasználóknak a következő generációs 2,5 hüvelykes SSD-k használatához a mini-SAS HD adapterrel. Ez az exkluzív technológia a PCI Express 3.0 x4 sávszélesség maximális kihasználásával 32 Gbit/s sebességű SSD adatátviteli sebességre képes, amely a hagyományos SSD-k sebességének akár három és félszerese.

 

A TUF Sabertooth X99 a legfrissebb SuperSpeed+ USB 3.1 csatlakozás előnyeit is elérhetővé teszi. Két beépített Type-A típusú USB 3.1 csatlakozójával a leggyorsabb, akár 10 Gbit/s-es adatátviteli sebesség is elérhető – ami kétszer annyi, mint amire az USB 3.0 képes.
 

 

TUF Detective

 

A TUF Sabertooth X99 az első olyan TUF alaplap, amelyhez a TUF Detective ingyenes kiegészítő alkalmazás is társul. Ennek feladata, hogy könnyedén elérhető formában részletes rendszerinformációkat nyújtson. Az okostelefonra vagy táblagépre telepített intuitív alkalmazással a felhasználók nyomon követhetik a legfontosabb paramétereket, észlelhetik a hibákat, megkereshetik azok okát és kényelmesen, érintőképernyőről vezérelhetik a PC energiaellátását. Ez még akkor is igaz, ha az asztali gép be sincs kapcsolva.

 

A hűtés szolgálatában

 

A TUF Sabertooth X99-et úgy tervezték, hogy hűvös maradjon. A TUF Thermal Armor technológia egy exkluzív hővédő pajzsot jelent, amelyhez egy légáramlást gyorsító ventilátor tartozik azért, hogy az egész rendszernél maximálisra növelje a hőleadást. A TUF könnyen használható Thermal Radar 2 szoftverével a felhasználók 11 ventilátorcsatlakozót vezérelhetnek, illetve az ASUS grafikus kártyák ventilátorait is kézben tarthatják. Ez nagymértékben felgyorsítja a teljes rendszert hűtő ventilátorok hangolását, és a lehető legjobb egyensúlyt kínálja a csendesség, a hűtés és a teljesítmény között.

 

A TUF Sabertooth X99-en egy TUF ICe lapka is található. Ez egy olyan mindenre rálátó hűtésvezérlő, amely nagy pontosságú hőmérsékletfigyelést és ventilátorvezérlést kínál.

 

Strapabíró masina

 

A TUF Sabertooth X99 újratervezett TUF ESD Guards 2 technológiája a korábbinál kétszer (2x) erősebben védi a csatlakozókat a váratlan elektrosztatikus kisülések ellen. Ezek közé tartoznak az USB- és audiocsatlakozók is – ráadásul exkluzív módon egyes hátsó I/O-csatlakozókon tüskénként történik a mérés. A végeredmény: 30%-kal erősebb védelem a korábbi TUF-szabványhoz képest. 

 

A technológia lényege egy megerősített hátlap, amely egy hővezető alátétet is tartalmaz. Ez a kettős erősítés nem csak erősíti az alaplapot, de hatékonyan vezeti el a meleget a 8+2 fázisos Digi+ feszültségszabályzó modulról és más fontos alkatrészekről – ez az újítás önmagában akár 6°C-kal csökkenti a működési hőmérsékletet.

 

A TUF alkatrészek révén a legnagyobb kihívást jelentő szituációkhoz is elég erős lesz. A japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok 20 százalékkal jobb hőállósága akár ötször hosszabb használati élettartamot jelent, a TUF tekercseket pedig kiváló minőségű, oxidáció ellen védett anyagokból gyártották a jobb hőelvezetés és a páratlan strapabírás érdekében.

 

Minden egyes TUF alaplap hadiipari felhasználásra alkalmasnak minősített alkatrészekből épül és komoly, kiszolgálókhoz kifejlesztett beégető teszteken megy keresztül, amelynek például 7 ezer órányi kompatibilitás-ellenőrzés is része, több mint ezer eszköz vizsgálatával. Minden alaplaphoz öt évnyi TUF garancia jár. 

 

Az ASUS TUF Sabertooth X99 április második felétől válhat elérhetővé Magyarországon.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy sebességű, nagyfelbontású gaming az AGON by AOC új monitorával

A világ egyik vezető, gaming monitorokat* és IT-tartozékokat forgalmazó márkája, az AGON by AOC bemutatja a nagyszerű AOC GAMING Q27G2S/EU gaming monitort, amely tökéletes választást jelent a gaming színtér kalandorainak. A 68,6 cm (27 hüvelyk) átmérőjű Q27G2S/EU monitor 10 bites IPS-panellel rendelkezik a széles színskála biztosítása, QHD felbontással az éles részletek, valamint 165 Hz-es frissítési rátával a gyors és versenyképes játékélmény érdekében.

2021. november 26. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12