1,6 millió eladott készülékével továbbra is veszteséges a BlackBerry

Czipperer Dia, 2015. március 30. 15:21

A BlackBerry közzétette tavalyi utolsó negyedéves (Q4) eredményeit. Úgy tűnik, még mindig nem állt nyereséges pályára a kanadai vállalat. 

A BlackBerry már egy ideje komoly veszteségekkel küzd. Bár a világszinten ismert gyártó próbál kitűnni a tömegből QWERTY gombsoros modelljeivel, valamint egyedülálló BBM csevegő alkalmazásával, mely több platformra is elérhető, sajnos mégsem áll túl jól a vállalat szénája.

 

A kanadai cég közzétette Q4-es pénzügyi eredményeit. A számok arról tanúskodnak, hogy tovább csökkentek az eladások. A tavalyi év azonos időszakával összevetve több mint felére estek vissza a mutatók. Míg 2013 utolsó negyedévében összesen 3,4 készüléket értékesített a BlackBerry, addigra ez a szám mostanra 1,6 millióra esett vissza.

 

Azonban nem csupán ezen a területen veszteséges a vállalat. Az adatok szerint a szoftver eladások terén sem hozta a várt szintet. Jelenleg a bevételek 57%-a származik a szoftverekből, azonban John Chen vezérigazgató terveihez mérten ez még mindig kevés. A vállalat feje korábban ugyanis arról beszélt, hardvergyártóból szoftvergyártóvá szeretnének válni.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20