Számos készülékre elérhetővé teszi a Windows 10 mobil kiadás előzetesét a Microsoft

Farkas Norman, 2015. március 31. 13:32

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 okostelefonokra szánt kiadásának következő technikai előzetesét sokkal több készülékkel lehet majd kipróbálni, mint az előző verziót.

A redmoni szoftveróriás nagyon ügyesen megoldotta, hogy új platformját, a Windows 10-et még hivatalos megjelenése előtt megismerhessék a kíváncsi, újdonságokra nyitott felhasználók. A rendszer telefonokra szánt változatának technikai előzetese néhány hete jelent meg néhány kiválasztott modellre, most pedig bejelentette a Microsoft, hogy a hamarosan érkező következő verziót már több tucat készülékre fel lehet majd telepíteni.

 

A vállalat hivatalos blogján kifejtették, hogy az előző kiadás támogatottsága azért korlátozódott csupán néhány készüléktípusra, mert biztosnak kellett lenniük abban, hogy elég nagy partíció áll a rendszer rendelkezésére. A problémát azóta sikerült áthidalni a „partition stitching” (szó szerinti fordításban partíció varrás) funkcióval, ami lehetővé teszi a rendszer számára fenntartott partíció dinamikus újraméretezését, így a legtöbb Windows Phone mobil alkalmassá tehető a következő Windows 10 for Phones Technical Preview futtatására.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg az új Windows 10 előzetes a telefonokra, a Microsoft blogján viszont máris megtalálható egy egyelőre nem végleges lista a támogatott modellekről. A rendszer tesztelése, fejlesztése természetesen most is javában zajlik, s ha fény derül egy készülék specifikus hibára, az adott telefon lekerülhet a listáról.

 

A Windows 10 végleges kiadása várhatóan a nyár folyamán kezdi meg hódítását a PC-k, a táblagépek és az okostelefonok frontján is.

 

[Forrás: GSM Arena]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35