Számos készülékre elérhetővé teszi a Windows 10 mobil kiadás előzetesét a Microsoft

Farkas Norman, 2015. március 31. 13:32

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 okostelefonokra szánt kiadásának következő technikai előzetesét sokkal több készülékkel lehet majd kipróbálni, mint az előző verziót.

A redmoni szoftveróriás nagyon ügyesen megoldotta, hogy új platformját, a Windows 10-et még hivatalos megjelenése előtt megismerhessék a kíváncsi, újdonságokra nyitott felhasználók. A rendszer telefonokra szánt változatának technikai előzetese néhány hete jelent meg néhány kiválasztott modellre, most pedig bejelentette a Microsoft, hogy a hamarosan érkező következő verziót már több tucat készülékre fel lehet majd telepíteni.

 

A vállalat hivatalos blogján kifejtették, hogy az előző kiadás támogatottsága azért korlátozódott csupán néhány készüléktípusra, mert biztosnak kellett lenniük abban, hogy elég nagy partíció áll a rendszer rendelkezésére. A problémát azóta sikerült áthidalni a „partition stitching” (szó szerinti fordításban partíció varrás) funkcióval, ami lehetővé teszi a rendszer számára fenntartott partíció dinamikus újraméretezését, így a legtöbb Windows Phone mobil alkalmassá tehető a következő Windows 10 for Phones Technical Preview futtatására.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg az új Windows 10 előzetes a telefonokra, a Microsoft blogján viszont máris megtalálható egy egyelőre nem végleges lista a támogatott modellekről. A rendszer tesztelése, fejlesztése természetesen most is javában zajlik, s ha fény derül egy készülék specifikus hibára, az adott telefon lekerülhet a listáról.

 

A Windows 10 végleges kiadása várhatóan a nyár folyamán kezdi meg hódítását a PC-k, a táblagépek és az okostelefonok frontján is.

 

[Forrás: GSM Arena]

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás