Számos készülékre elérhetővé teszi a Windows 10 mobil kiadás előzetesét a Microsoft

Farkas Norman, 2015. március 31. 13:32

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 okostelefonokra szánt kiadásának következő technikai előzetesét sokkal több készülékkel lehet majd kipróbálni, mint az előző verziót.

A redmoni szoftveróriás nagyon ügyesen megoldotta, hogy új platformját, a Windows 10-et még hivatalos megjelenése előtt megismerhessék a kíváncsi, újdonságokra nyitott felhasználók. A rendszer telefonokra szánt változatának technikai előzetese néhány hete jelent meg néhány kiválasztott modellre, most pedig bejelentette a Microsoft, hogy a hamarosan érkező következő verziót már több tucat készülékre fel lehet majd telepíteni.

 

A vállalat hivatalos blogján kifejtették, hogy az előző kiadás támogatottsága azért korlátozódott csupán néhány készüléktípusra, mert biztosnak kellett lenniük abban, hogy elég nagy partíció áll a rendszer rendelkezésére. A problémát azóta sikerült áthidalni a „partition stitching” (szó szerinti fordításban partíció varrás) funkcióval, ami lehetővé teszi a rendszer számára fenntartott partíció dinamikus újraméretezését, így a legtöbb Windows Phone mobil alkalmassá tehető a következő Windows 10 for Phones Technical Preview futtatására.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg az új Windows 10 előzetes a telefonokra, a Microsoft blogján viszont máris megtalálható egy egyelőre nem végleges lista a támogatott modellekről. A rendszer tesztelése, fejlesztése természetesen most is javában zajlik, s ha fény derül egy készülék specifikus hibára, az adott telefon lekerülhet a listáról.

 

A Windows 10 végleges kiadása várhatóan a nyár folyamán kezdi meg hódítását a PC-k, a táblagépek és az okostelefonok frontján is.

 

[Forrás: GSM Arena]

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Intelligencia felsőfokon: Office helyett Microsoft 365

Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő. A word segít érthetőbben fogalmazni, az Excel adatelemzővé lép elő, még érdekesebb előadások a PowerPoint-tal, biztonságosabb közös munka – ezt nyújtja a Microsoft365. Egyes újdonságok már a mai naptól, mások fokozatosan, a közeljövőben válnak elérhetővé az egyéni és a családi előfizetők számára.

2020. március 31. 16:59

Az OTRS Group bemutatja szolgáltatásmenedzsment szoftverének 8-as verzióját

Új, modern és biztonságos. Az OTRS Group, a folyamat- és kommunikációmenedzsment megoldások egyik vezető gyártója kiadta szoftverének új verzióját, az OTRS 8-at. A szolgáltatásmenedzsment megoldás legutóbbi verziója az egyedi felhasználói igényekre fókuszál, a folyamatokat és munkafolyamatokat még hatékonyabbá változtatva a jobb felhasználói élménnyel.

2020. március 31. 14:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás