Miért tesz lehangolttá a Twitter?

Vértes Judit, 2015. április 22. 16:41

Lous C.K. amerikai humorista, író, színész egy korábbi interjúban elmondta, miért nem ad a lányainak mobil telefont, most arról beszélt az Opie Radio riportereinek, hogy miért lett depressziós a Twittertől.

Louis C.K. különös bölcsességgel és humorral mutat rá modern világunk furcsaságaira. A korábbi interjúban elmondta, azért nem ad a gyermekeinek mobiltelefont, mert ez azt az illúziót keltené bennük, hogy mindig kapcsolatban lehetünk valakivel. Holott a dolgok mélyén valójában egyedül vagyunk. És meg kell tanulnunk önmagunkká válni, nem pedig azzá, amit csinálunk.

 

A héten arról beszélt, miért érezte rosszul magát a Twitteren. Nem a trollok zaklatásai miatt, hanem a saját megosztásai miatt. „ Minden alkalommal, amikor megosztok valamit, rájövök, hogy nem azt akartam mondani. Vagy nem úgy.”- mondta a beszélgetésben. Legszívesebben újabb tweetet küldene, ami megmagyarázza az előzőt, de tudja, hogy ezután még sokkal rosszabbul érezné magát. És a szörnyű az egészben, hogy „szenvedéseit” 4,5 millió ember követi.

 

A Twitter mindenkinek a legrosszabb oldalát mutatja. A megosztások gyorsasága miatt lehetetlen jó párbeszédet folytatni. Az emberek próbálnak azonnal reagálni, azonnal jelezni minden eseményt.

 

De vajon nem igaz ez minden webes kommunikációs csatornára? Nehéz nem válaszolni azonnal egy e-mailre vagy egy üzenetre. Észre sem vesszük, és már meg is születtek a szavak, amiket talán átgondolva, máskor, jobb időpillanatunkban nem írnánk le. De ott a Küldés gomb, egy egyszerű és automatikus klikkelés, és már küldjük is, nincs időnk meggondolni, összetépni, újra átolvasni, engedelmeskedünk a szoftver hívó szavának.

 

A Twitter Louis szerint azért veszélyes, mert egyfajta hírbázis. Folyamatosan ontja a híreket, információkat, és neked azonnal reagálnod kell, különben nem leszel része a hírfolyamnak. És ha nem vagy részese a híreknek, természetesen depressziósnak érzed magad. Éppúgy, mint amikor részese leszel.

 

 

Forrás: CNET.com

 

Kulcsszavak: Twitter mikroblog hangulat

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőt idéző válaszok egy gyorsan változó világ kihívásaira: megnyílt a FutureZone3.0

A virtuálisan és fizikailag is megtapasztalható bemutatóterem mellett innovációs- és tudásközpontként működik a hivatalosan tegnap elrajtolt FutureZone3.0 a Magyar Telekom székházában. A T-Systems és a Cisco 12 éves együttműködésének fő célja a legizgalmasabb technológiák megoldás-orientált integrációja egy felhőalapú és a konnektivitásra építő világban.

2022. december 1. 11:32

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

2022. december 1. 09:56

Glami.hu: rekordokat döntött az idei Black Friday az online divatkereskedelemben

A több mint 200 magyar és nemzetközi webshop 1,4 millió termékét katalogizáló Glami.hu divatkereső statisztikái szerint az e-kereskedelem fellendülésének két erős éve után idén is tovább növekedett minden kulcsfontosságú mutató a Black Friday hete során.

2022. november 30. 21:18

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

Három országban, egyszerre három LAN e-sport verseny zajlott le sikeresen

2021 után, november utolsó hétvégéjén ismét megrendezésre került az esport CUP powered by Telekom helyszíni e-sport verseny, amely ezúttal már három ország - Csehország, Szlovákia és Magyarország - részvételével, vérbeli regionális esport eseménnyé nőtte ki magát. Az egész napos, maratoni verseny végén egy magyar csapat lett a végső győztes.

2022. november 30. 18:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56