Miért tesz lehangolttá a Twitter?

Vértes Judit, 2015. április 22. 16:41

Lous C.K. amerikai humorista, író, színész egy korábbi interjúban elmondta, miért nem ad a lányainak mobil telefont, most arról beszélt az Opie Radio riportereinek, hogy miért lett depressziós a Twittertől.

Louis C.K. különös bölcsességgel és humorral mutat rá modern világunk furcsaságaira. A korábbi interjúban elmondta, azért nem ad a gyermekeinek mobiltelefont, mert ez azt az illúziót keltené bennük, hogy mindig kapcsolatban lehetünk valakivel. Holott a dolgok mélyén valójában egyedül vagyunk. És meg kell tanulnunk önmagunkká válni, nem pedig azzá, amit csinálunk.

 

A héten arról beszélt, miért érezte rosszul magát a Twitteren. Nem a trollok zaklatásai miatt, hanem a saját megosztásai miatt. „ Minden alkalommal, amikor megosztok valamit, rájövök, hogy nem azt akartam mondani. Vagy nem úgy.”- mondta a beszélgetésben. Legszívesebben újabb tweetet küldene, ami megmagyarázza az előzőt, de tudja, hogy ezután még sokkal rosszabbul érezné magát. És a szörnyű az egészben, hogy „szenvedéseit” 4,5 millió ember követi.

 

A Twitter mindenkinek a legrosszabb oldalát mutatja. A megosztások gyorsasága miatt lehetetlen jó párbeszédet folytatni. Az emberek próbálnak azonnal reagálni, azonnal jelezni minden eseményt.

 

De vajon nem igaz ez minden webes kommunikációs csatornára? Nehéz nem válaszolni azonnal egy e-mailre vagy egy üzenetre. Észre sem vesszük, és már meg is születtek a szavak, amiket talán átgondolva, máskor, jobb időpillanatunkban nem írnánk le. De ott a Küldés gomb, egy egyszerű és automatikus klikkelés, és már küldjük is, nincs időnk meggondolni, összetépni, újra átolvasni, engedelmeskedünk a szoftver hívó szavának.

 

A Twitter Louis szerint azért veszélyes, mert egyfajta hírbázis. Folyamatosan ontja a híreket, információkat, és neked azonnal reagálnod kell, különben nem leszel része a hírfolyamnak. És ha nem vagy részese a híreknek, természetesen depressziósnak érzed magad. Éppúgy, mint amikor részese leszel.

 

 

Forrás: CNET.com

 

Kulcsszavak: Twitter mikroblog hangulat

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntartható divat debütált a párizsi Haute Couture divathéten

Az Epson a neves japán divattervezővel, Yuima Nakazatóval és a megegyező nevű YUIMA NAKAZATO márkájával együttműködve a 2023-as tavaszi-nyári párizsi Haute Couture divathéten olyan kreációkat mutat be, amelyek egyszerre lenyűgözőek és fenntarthatóak. Amellett, hogy a YUIMA NAKAZATO az Epson digitális textilnyomtatását használta egyedi és kreatív világképének visszaadásához, néhány alkotását egy új, fenntarthatóbb és az iparágat potenciálisan átalakító textilgyártási folyamat segítségével valósította meg.

2023. január 31. 18:50

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Dr. Hasznics Milán lett a Qualysoft Csoport globális vezérigazgatója

Dr. Hasznics Milán igazgatósági tag tölti be 2023 januárjától az IT-tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Csoport globális vezérigazgatói posztját. A kinevezés a szakember 2022-es magyarországi vezérigazgatói előléptetését követi. A magyarországi feladatkör mellett a cégcsoport német, osztrák, román, szerb és svájci tagvállalataiért is felelős.

2023. január 31. 15:29

Nem tudott pályára állni a NASA szoftvergazdálkodási programja

Nemrég tette közzé a NASA Főfelügyelői Hivatala a szervezet szoftvereszköz-gazdálkodására irányuló felülvizsgálatának eredményét, melyben több tízmillió dollár mértékű bírságot, túlköltekezést és jelentős fejlesztési lehetőséget állapított meg. Az eset jól példázza, hogy mekkora jelentősége is van a proaktív szoftvererőforrás-gazdálkodásnak, ami optimalizálja a szervezetek informatikai költségeit, miközben jelentősen minimalizálja a szerződési feltételek megszegéséből eredő kockázatokat is. 

2023. január 31. 13:55

Az internetes szólás- és sajtószabadság fontosságát vizsgálta az NMHH

Lassan, de biztosan növekszik a (média)tudatosság, azaz a fogyasztókban életszerű és erőteljes igények mutatkoznak a médiatudatosság használatában és társadalmi fejlesztésében – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban végzett kutatásából, amely kitért a tájékozottság iránti igény, az információfelelősség és a magánszféra védelmére is.

2023. január 31. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46