Miért tesz lehangolttá a Twitter?

Vértes Judit, 2015. április 22. 16:41

Lous C.K. amerikai humorista, író, színész egy korábbi interjúban elmondta, miért nem ad a lányainak mobil telefont, most arról beszélt az Opie Radio riportereinek, hogy miért lett depressziós a Twittertől.

Louis C.K. különös bölcsességgel és humorral mutat rá modern világunk furcsaságaira. A korábbi interjúban elmondta, azért nem ad a gyermekeinek mobiltelefont, mert ez azt az illúziót keltené bennük, hogy mindig kapcsolatban lehetünk valakivel. Holott a dolgok mélyén valójában egyedül vagyunk. És meg kell tanulnunk önmagunkká válni, nem pedig azzá, amit csinálunk.

 

A héten arról beszélt, miért érezte rosszul magát a Twitteren. Nem a trollok zaklatásai miatt, hanem a saját megosztásai miatt. „ Minden alkalommal, amikor megosztok valamit, rájövök, hogy nem azt akartam mondani. Vagy nem úgy.”- mondta a beszélgetésben. Legszívesebben újabb tweetet küldene, ami megmagyarázza az előzőt, de tudja, hogy ezután még sokkal rosszabbul érezné magát. És a szörnyű az egészben, hogy „szenvedéseit” 4,5 millió ember követi.

 

A Twitter mindenkinek a legrosszabb oldalát mutatja. A megosztások gyorsasága miatt lehetetlen jó párbeszédet folytatni. Az emberek próbálnak azonnal reagálni, azonnal jelezni minden eseményt.

 

De vajon nem igaz ez minden webes kommunikációs csatornára? Nehéz nem válaszolni azonnal egy e-mailre vagy egy üzenetre. Észre sem vesszük, és már meg is születtek a szavak, amiket talán átgondolva, máskor, jobb időpillanatunkban nem írnánk le. De ott a Küldés gomb, egy egyszerű és automatikus klikkelés, és már küldjük is, nincs időnk meggondolni, összetépni, újra átolvasni, engedelmeskedünk a szoftver hívó szavának.

 

A Twitter Louis szerint azért veszélyes, mert egyfajta hírbázis. Folyamatosan ontja a híreket, információkat, és neked azonnal reagálnod kell, különben nem leszel része a hírfolyamnak. És ha nem vagy részese a híreknek, természetesen depressziósnak érzed magad. Éppúgy, mint amikor részese leszel.

 

 

Forrás: CNET.com

 

Kulcsszavak: Twitter mikroblog hangulat

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás