Az LG nyeresége az első negyedévben 277 millió dollár volt

Czipperer Dia, 2015. május 6. 16:37

Az LG bejelentette a vállalat első negyedéves eredményeit. A számok egyenletes teljesítményt mutatnak, de a mobilpiacon az LG 2010-es debütálása óta most érték el a legjobb eredményt.

Az LG közzétette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az okostelefonokból származó bevétel 3,27 milliárd dollár volt, ami 5%-os éves növekedést mutat. Az Észak-Amerikában történt eladások száma 66%-kal nőtt, míg hazájában 54%-os volt az emelkedés a tavalyi utolsó negyedév óta. Ez jelentős mértékben köszönhető a G Flex 2 megjelenésének.

 

A következő negyedévre az LG folyamatos növekedést jósol az okostelefon piacon. A tömegtermékek mellett szeretné megerősíteni a pozícióját a prémium kategóriában a G4-gyel.

 

Az LG szórakoztató elektronika üzletága 4,03 milliárd bevételről számolt be, ami az előző évhez képest 5%-os, az előző negyedévhez képest 18%-os visszaesést jelent. Ez a szezonális jellegű termékek és a valutaárfolyam ingadozásának is köszönhető. A háztartási készülékek és a légkondicionáló berendezések üzletága 208 millió dollár profitot termelt, ami 9% növekedés a tavalyi első negyedévhez képest.


A 2013-ban indult LG Jármű Elektronikai Vállalat is közölte az első negyedév eredményeit. A részleg 2,18 millió dollár veszteséggel zárt, de mindenképp szeretné növelni a járműelektronikai és infotainment területén az eladások számát.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

2019. október 18. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás