E-papírból lesz a közlekedési tábla

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 3. 08:33

Nem olcsó mulatság minden alkalommal táblákat kihelyezni, ha valamilyen forgalmi változásra, útlezárásra kell figyelmeztetni az autósokat.

Becslések szerint Los Angeles városa például évente 558 ezer ideiglenes parkolási korlátozásról helyez ki tájékoztató táblákat, melyek költsége 9,5 millió dollárra rúg.

A hagyományos táblákkal szemben az e-ink kijelzős közlekedési táblák sokkal kevesebbe kerülnek, mivel tetszés szerint és mobil kapcsolattal távolról átszabhatóak a rajtuk megjelenő üzenetek. Erős napfényben is jól láthatók, éjjel pedig beérik csekély megvilágítással is.

 Sydneyben, Ausztráliában ezért döntöttek úgy, hogy a hosszabb távú költségekre tekintettel próbaképpen e-papírra cserélnek táblákat.

A fejlesztést végző Visionect szlovéniai cég vezetője szerint a táblákat kezelő szoftvert úgy programozzák, hogy meghatározott időnként „felébredjen”, s így a kijelző tartalma 3G technológiával frissülhessen.

Forrás: hirado.hu

Kulcsszavak: e-papír

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30