A pénzügyi szolgáltatók inkább utólag kezelik az online támadásokat, nem megelőzik azokat

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 20. 12:39

A bankok és az online fizetési szolgáltatók csaknem fele utólagosan kezeli az online támadásokat az esetek megelőzése helyett; a kiberbűnözők pedig évről évre kifinomultabb támadási módszereket találnak fel, így nő a bűnözések száma és a veszteségek mértéke - vélekedett a Kaspersky Lab.

Az orosz kiberbiztonsági vállalat a B2B International piackutatóval végzett közös felmérésére alapozta kijelentését. Beszámolójuk szerint a pénzügyi szervezetek túlnyomórésze, 66 százaléka megpróbálja kideríteni, ki áll a pénzügyi támadás mögött, azonban csupán 41 százalékuk tesz lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozza az eset ismételt előfordulását.
 

A vállalatok mindössze 36 százaléka készít elemzést a támadás során kihasznált biztonsági résről és 38 százalékuk kompenzálja a veszteségeket.
 

A felmérésben résztvevő banki képviselők és fizetésirendszer-üzemeltetők 29 százaléka úgy vélte, hogy olcsóbb és hatásosabb megoldás a felmerülő csalások következményének enyhítése, mint az esetek elhárítása.
 

Az orosz magántulajdonban lévő Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50