Uber: több mint 600 ezer utazás a mobilalkalmazás segítségével Budapesten

forrás: Prím Online, 2015. október 21. 16:22

Tavaly novemberi indulása óta Budapesten több mint 600 ezer utazást tettek meg az utazásmegosztó szolgáltatás segítségével, a magyar főváros fejlődése a felhasználók számának gyors növekedése és az autós partnerek körének bővülése szempontjából is egyedülálló - közölte az Uber.

Tájékoztatásuk szerint ezer autós partner és 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten.
 

A budapesti Uber-utazások 30 százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik. Ez a felhasználási mód hasonlít az autósokéra, akik járművüket a metróállomásoknál kialakított P+R parkolókban hagyják, és a belvárosba közösségi közlekedéssel utaznak - hívta fel a figyelmet a technológiai vállalat. A főváros belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt.
 

Budapest az átlagos érkezési időt tekintve sem marad el a világ többi Uber-városának átlagától. Az Uber indulása óta a becsült érkezési idő 10 percről 5 perc alá csökkent, Budapesten ez a szám átlagosan 4,5 perc - közölték.
 

A mobilalkalmazást jelenleg 61 országban, 330 városban, naponta több millió utazásnál használják - áll a tájékoztatásban.
 

Az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás. A rendszerhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilapp segítségével edukál az MKIK

A szakképzést népszerűsítő applikációval jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, így a szakmavilág.hu weboldal és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvények mellett egy újabb felületen veheti fel a kapcsolatot a 12-14 éves fiatalokkal. A pályaorientációt segítő alkalmazással a tanulók nemcsak az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak között válogathatnak, akár a számukra legmegfelelőbb intézményre is rátalálhatnak. 

2020. szeptember 21. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás