Exynos 8 Octa - új Samsung processzor csúcsmobilokhoz

forrás: Prím Online, 2015. november 16. 09:26

A Samsung Electronics bemutatja Exynos processzorcsaládjának legújabb tagját, az Exynos 8 Octa 8890-et. A chip a dél-koreai gyártó második prémiumkategóriás processzora, amely a 14 nanométeres FinFET technológiára épül. Elődjéhez, az Exynos 7 Octa 7420-hoz képest az Exynos 8 Octa már egy integrált egy-chipes megoldás, egyben a vállalat legelső egyedi tervezésű 64 bites ARMv8 architektúrájú CPU-ja. Az újdonság ezen kívül a legújabb LTE Rel.12 Cat. 12/13 modemet is tartalmazza, ami a teljesítmény új szintjét hozza el a Samsung mobil alkalmazásokra tervezett prémium Exynos processzorcsaládja számára.

Az Exynos 8 Octa a Samsung első olyan prémium kategóriájú alkalmazás processzora, amely a vállalat 64 bites ARMv8 architektúrájú, kifejezetten erre a célra gyártott CPU magjaira épül. Ezek 30%-kal nagyobb teljesítményt és 10%-kal jobb energiahatékonyságot biztosítanak az Exynos 7 Octa processzorhoz képest. A chip támogatja a továbbfejlesztett heterogén multi-processzoros technológiát a 8 mag hatékonyabb használata érdekében, ami négy egyedi fejlesztésű és négy ARM Cortex-A53 magból tevődik össze. Ez a kombináció a legnagyobb teljesítményt és legmagasabb szintű energiahatékonyságot képes biztosítani a kategóriájában.

 A Samsung prémium termékpalettájában az Exynos 8 Octa az első integrált egy-chipes megoldás, amely magában foglalja a modemet és az alkalmazás processzort is. A Samsung az egy-chipes Exynos sorozatot az elmúlt években hozta létre a közép- és felsőkategóriás okostelefonjai számára. Az Exynos 8 Octa magában foglalja a legfejlettebb LTE Rel. 12 Cat12/13 modemet, amely szolgáltatótól függően, akár 600Mbps (Cat.12) letöltési sebességre és 150Mbps (Cat. 13) feltöltési sebességre is képes.

Az Exynos 8 Octa a rendkívül magas adatátviteli teljesítményével nagyban hozzájárul a kivételes mobil élményhez, például egyszerűbbé téve a nagyfelbontású videós tartalmak fogyasztását és megosztását is. Az egy-chipes megoldás további előnyei közé sorolható, hogy az OEM partnerek számára is több hely szabadul fel a készülékekben, ami sokkal rugalmasabb tervezést tesz lehetővé.

Nagy grafikai igényű felhasználói felületek, magával ragadó 3D-s játékok és élethű virtuális valóság élmények esetében az Exynos 8 Octa az ARM legutóbbi GPU-ját, a Mali-T880-t alkalmazza.

A Samsung várhatóan 2015 végén kezdi meg az Exynos 8 Octa tömeggyártását.

További információ az Exynos termékekről az alábbi linken érhető el:
www.samsung.com/exynos.
 

Kulcsszavak: processzor Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58