Színlelni boldog szeretőt

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 16:14

A címet és az illusztrációt Miskolczi Miklós író-újságíró kollégánktól vettük kölcsön, aki már évtizedekkel ezelőtt felfedezte azt, amit ma már internetes társkereső oldalak adatai is megerősítenek: a magyarok - de továbbmenve: az emberiség - tekintélyes része hűtlenkedik, házasságon kívüli viszonyt keres vagy tart fenn.

Tudatos félrelépésről akkor beszélhetünk, ha előbb születik meg a megcsalás iránti vágy, minthogy megismernénk a konkrét személyt. Napjainkban ennek legtipikusabb formája, ha valaki az interneten próbál meg szeretői viszonyt kialakítani különféle társkereső oldalakon. Keresni sem kell sokáig ilyen oldalak után, hiszen néhány éve már nem csak a klasszikus társkereső oldalak adnak lehetőséget erre, vannak kifejezetten szeretőkeresők számára működtetett weboldalak, ahol mindenki anonimitás mögé bújva keresi azt a párját, akivel rendszeresen vagy alkalmanként félreléphet.

Az első ilyen hazai szeretőkereső oldalra december végén regisztrált be a százezredik hűtlenkedni vágyó társkereső, ami már a hazai lakosságszámhoz viszonyítva sem egy elhanyagolható számadat (Székesfehérvárnak például 98 ezer lakosa van). Hozzá kell tegyük: még ma is jelentős a száma azoknak, akik csak a házasságon kívüli kapcsolatot preferálják, de a netkapcsolatot nem, úgyhogy nem túlzás - csak Magyarország viszonylatában - több százezer megcsalásról és megcsalatásról beszélni. A legnagyobb nemzetközi megcsalós társkereső oldal tavaly nyilvánosságra került adataiból pedig arra lehet következtetni, hogy világszerte több tízmillió hűtlenkedő ismerkedik az interneten. Angliában például már 1,2 millió tagja van az oldalnak és úgy tűnik, hazánkban is egyre többen vesznek igénybe ilyen online szolgáltatást.

Idehaza a titkos viszonyt keresők tavaly több mint három millió üzenetet váltottak egymással, és ha mindegyiküknek összeadjuk a társkereső oldalon töltött idejét, akkor elmondható, hogy 2015-ben több mint harmincezer napot szántak az oldalra regisztráltak a hűtlenkedésre – derült ki a Viszony.hu adataiból (és ebben a személyes találkozókra fordított idő még nincs is benne).

A szeretői viszonyt keresőkre egyre inkább jellemző, hogy mobilról vagy táblagépről ismerkednek. A tavalyi év során már minden harmadikuk használta a mobilját arra, hogy párkapcsolata mellett vagy helyett hasonló motivációjú társát megtalálja az interneten – árulták el az oldal üzemeltetői.

Kulcsszavak: felmérés társkereső

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A PLÁZS már készen áll a nyárra

Az első napsugarakkal már készülünk is a nyárra: május 17-én nyit a Balaton buliközpontja, a PLÁZS. A Siófoki Nagystrand szezonnyitóján ingyenes koncertet ad Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude és a Supernem is, utána pedig egész nyáron a legjobb hazai előadókkal kényeztet Siófok oázisa. Idén a homokos parton többek között bulizhatunk majd a Halott Pénz, Majka, a Follow The Flow, a Bikini és a Republic koncertjére is, míg napközben átadhatjuk magunkat a nyaralás élvezetének a PLÁZSon.

2019. március 22. 12:55

Ismét lovagi tornát rendeztek a budai várban

Több száz év után újra kardok és páncélok csörgésétől volt hangos a budai vár. A Budapesti Történelmi Múzeumban a lovagi tornák világát idézték meg a buhurt nevű látványos küzdősport magyar kőkemény művelői. A hagyományőrzés és a harcművészet a HISTORY műsorán is találkozik: az MMA páncélban című sorozatban hétről hétre összecsapnak a modern kor lovagjai.

2019. március 21. 19:15

Underground sztár dj-kkel erősít a Sound

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.

2019. március 19. 10:46

Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják.

2019. március 12. 18:41

Feszt!Eger, a magyar zenefeszt

Indítsd Egerben a fesztiválszezont! Ezt május 30-án meg is tehetjük, amikor a hazai zenekarok és előadók koncertjeinek a festői Bolyki-völgy adja majd a díszletet. Csak azért is zene! Csak azért is Feszt!Eger!

2019. március 12. 17:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06

Hogyan netezzünk biztonságosan?!

2019. március 7. 12:31

Perre megy a Huawei

2019. március 7. 11:06

A Cellum biztonságos wallet platformja támogatja az új indonéz e-money rendszer, a LinkAja kialakítását

2019. március 1. 10:54
cloudappsportal.com