Az ABB bemutatja a kompakt SCARA robotok termékcsaládját

forrás: Prím Online, 2016. március 3. 13:12

Az ABB bejelentette, hogy új termékcsaláddal, az IRB 910SC-vel bővül a cég által gyártott robotok termékkínálata, amely gyors, költséghatékony és az ABB többi robotjához hasonlóan, pontos.

Az ABB kisrobot-portfóliójába tartozó új SCARA (Selective Compliance Articulated Robot Arm = szelektív feladatok elvégzésére kialakított  csuklós robotkar) robotok maximális terhelhetősége 6 kg, és három konfigurációban (IRB 910SC –3/0.45, IRB 910SC – 3/0.55m, and IRB 910SC – 3/0.65.) érhetők el. Az egyes típusok moduláris kialakításúak, karkinyúlásuk 450, 550 és 650 mm között változik. 

 

„Az IRB 910SC tervezése során a robot sebességére és a pontosságra helyeztük a hangsúlyt” – mondta  Phil Crowther, az ABB termékmenedzsere (kis robotok termékcsalád). „A kis méretű IRB 910SC robotokat ugyanolyan kiváló teljesítmény paraméterekkel és konstrukciós elvekkel tervezzük, mint az ABB többi kis robotját, így ezekre is jellemző a kiváló útvonalvezérlés, a nagy pontosság és a kis helyigény.” 

 

Az ABB SCARA termékcsaládhoz tartozó robotokat úgy terveztük, hogy azok alkalmasak legyenek általános célú alkalmazások széles körére, ahol követelmény a gyors, ismétlődő és artikulált pont-pont mozgás, ezért többek között jól használhatók palettázásra, depalettázásra, gépkiszolgálásra és összeszerelésre. A SCARA termékcsalád ideális megoldást kínál azon vevőink számára, akik az apró alkatrészeket összeszerelő alkalmazásokkal szemben olyan elvárásokat támasztanak, mint a rövid ciklusidők, a nagy pontosság és a kiemelkedően jó megbízhatóság. Az új robotok kiválóan alkalmasak laborautomatizálásra és vényköteles gyógyszerek adagolására/kiadására is.  

 

„A változó, 450, 550 és 650 mm-es karkinyúlású robotok lehetővé teszik, hogy a vevők az adott feladathoz legjobban illeszkedő robotkart választhassák meg”– folytatta Crowther.  

 

Az SCARA robotcsalád minden tagja asztali kivitelű („asztallapra szerelhető”) és IP54-es védettséggel rendelkezik, azaz tokozásuk por és fröccsenő víz ellen védett.   

 

 

A vevői előnyök áttekintése: 

  • Gyorsaság és pontosság: az igen nagyfokú pontossággal párosuló rövidebb ciklusidő jobb befektetés-arányos megtérülést garantál. 
  • Nagy munkatér: a kompakt kialakítás a lehető legszélesebb felhasználási lehetőséget nyújtja, ami egy adott területen a lehető legtöbb feladat elvégzését eredményezi.
  • Padlóra szerelhető: a kisebb és jobb elrendezésű cella kisebb helyigényt eredményez, amely garantálja a rendelkezésre álló üzemi alapterület jobb kihasználását 
  • Három modellváltozat: mindegyik modell azonos pótalkatrészekre és közös platformra épül, ami azt eredményezi, hogy kevesebb tartalék alkatrész kell a termékcsaládhoz tartozó robotokhoz. 
  • IP-54-es védettség: a robot olyan helyen is használható védőburkolat nélkül, ahol erősebb környezeti hatás éri, aminek köszönhetően csökken a robot összköltsége (tulajdonlási költsége).   
  • Integrált kábelezés (Internal Air és jelek): a kábelezést és pneumatikus vezetékeket nem kell a robotkaron kívül vezetni. Az ABB teszteli az integrált kábelezési megoldást, így garantálni tudja a megoldás hosszú élettartamát. 

 

Kulcsszavak: fejlesztés robot ABB

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás