Egyszerűsített színkezelés az inkjet nyomdagépekben a Xerox megoldásával

forrás: Prím Online, 2016. május 2. 11:35

A Xerox megújította az inkjet nyomdagépek időigényes, folyamatos odafigyelést igénylő színkorrekciós eljárásait. Így most már a nyomdai szolgáltatóknál sincs akadálya annak, hogy munkáról - munkára biztosítsák az egyenletes színnyomást.

Ezt a Xerox IntregratedPLUS Automated Color Management (ACM) megoldása teszi számukra lehetővé, amellyel hardveres beruházás nélkül, egy laptop és egy szkenner használatával, egyszerűen beállíthatóak a pontos színek bármely, beágyazott spektrofotométer nélkül működő inkjet nyomdagépen.

 

 

A Xerox új megoldása nem igényel színkezelési szakértelmet, miután az a bekapcsolás után automatikusan elvégzi a színkorrekciókat. Ráadásul mindezt a beállításokhoz szükséges lépések számának csökkentésével a korábbiakhoz képest jóval rövidebb idő alatt, órák helyett perceken belül hajtja végre. A folyamat mindössze abból áll, hogy a nyomtatott oldal szkennelt változatát az ACM-en keresztül kell továbbítani a felhőbe, ahonnan rövidesen visszaérkezik a részletes felbontást tartalmazó végleges anyag.

 

A beépített automatizálási lehetőségek révén az ACM biztosítja színek pontos használatát az adott nyomdai feladathoz a teljes nyomdai folyamat során. Ennek megfelelően a Xerox fejlesztése javítja a termelékenységet, növeli a munkafolyamat hatékonyságát és egyszerűsíti a színkezelést, aminek köszönhetően a nyomdai szolgáltató még több megbízást teljesíthet a jövőben. Ugyanakkor a rendszert úgy alakították ki, hogy automatikusan adjon visszajelzést az operátornak, ha színkarbantartásra van szükség.

 

„Az IntegratedPLUS Automated Color Management fejlesztésünk csökkenti a munkafolyamatok komplexitását, illetve növeli az automatizált nyomtatásellenőrzés, profilozás és színfrissítés pontosságát. A drupa kiállításon azt fogjuk bemutatni, hogy ezzel a megoldással, hogyan redukálhatóak a munkafolyamat állomások 34-ről mindössze kilenc lépésre a Xerox Rialto™ 900 Inkjet nyomdagépünkön” – mondta Lendvai Gyöngyi, a Xerox Magyarország Kft. nyomdaipari termékek és megoldások üzletág termékmenedzsere.

 

Az élő ACM bemutató a düsseldorfi drupa kiállításon a Xerox standján lesz látható, ahol számos más nyomdaipari megoldással várja még a látogatókat. A rendezvénnyel kapcsolatos további Xerox érdekességek a www.xerox.com/drupa oldalon találhatóak meg.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás