A Samsung sikeresen mutatta be a világ első 3GPP-alapú közbiztonsági LTE megoldását

forrás: Prím Online, 2016. június 7. 08:34

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a koreai Phjongcshangban végzett átfogó teszt során bizonyította közbiztonsági LTE (Public Safety, PS-LTE) megoldásának használhatóságát és megbízhatóságát, mely fejlett lehetőséget ad a vészhelyzetekben történő kommunikációra.

A teszt a koreai kormány hivatalos ellenőrzési eljárásának része volt, és a PS-LTE hálózati projekt első fázisára irányult. A teszt során nyolc különböző terület (például mentők, rendőrség, tűzoltóság, katonai és állami testületek) húsz részlege használta a Samsung által üzembe helyezett közös PS-LTE hálózatot, és reagált a Standard Műveleti Eljárásban leírtak szerint.

 

„A tényleges PS-LTE hálózatot felhasználva sikeres bemutatóval demonstráltuk, hogy innovatív PS-LTE megoldásunk teljes körűen és stabilan használható, és hamarosan éles helyzetekben is a közbiztonságot szolgálhatja” – mondta Dong Soo Park, a Samsung Electronics alelnöke, a Hálózatok globális értékesítési és marketing részlegének vezetője. – „Örömmel látjuk, hogy a Samsung vezető technológiájával hozzájárulhat a közbiztonsághoz Koreában” – tette hozzá.

 

„A mai átfogó ellenőrző teszttel jelentős mérföldkőhöz értünk, állami ügynökségek és magánvállalatok gyakorolhatták azokat a hatékony intézkedéseket, amelyek a közbiztonságot esetlegesen fenyegető vészhelyzetek leküzdéséhez szükségesek” – mondta JinHong Shim, közbiztonsági és védelmi miniszter. – „Látható, hogy a hálózat teljesítményét és Standard Műveleti Eljárást tekintve tökéletes megvalósításra törekszünk. Reméljük, hogy a világ első 3GPP-alapú PS-LTE projektjével ebben a hónapban négy városban, jövő év végéig pedig az egész országra kiterjesztve járulhatunk hozzá hazánk biztonságához.”

 

A teszt során különféle PS-LTE kommunikációs formákat mutattak be, például vészhelyzetben történő azonnali üzenetküldést, csoportos hanghívásokat, audio/video adóvevős (PTT) kommunikációt és a területen létesített PS-LTE hálózat használatával az adott helyszín és a parancsnoksági helyszín közötti videokonferenciát.

 

 

A virtuális szimuláció során egy nemzetközi eseményen fellépő tűz, robbanás, illetve romba dőlő épület esetén adott reakciókat tesztelték. A Standard Műveleti Eljárás lépései alapján egy önkéntes felhívta a segélyhívószámot, majd egy felelős szervezet azonnal helyzetjelentést adott az összes fontos csoportnak. A helyszínre érkező első segítségnyújtók videohívás vagy HD csoporthívás formájában információt adtak a valós idejű helyzetről, ezt követően a fenti lépésekre támaszkodva minden egyes szervezet meg tudta kezdeni saját mentési műveleteit. 

 

2016 januárjában a koreai kormány a Samsungot választotta a teljes körű PS-LTE megoldások kizárólagos szolgáltatójának. Az eseményre a Samsung 700 MHz-es bázisállomásokat telepített, továbbá virtualizált központi megoldást nyújtott a PS-LTE fő funkcióival, például az IMS-sel és a PTT-vel, valamint a környezeti behatásoknak ellenálló okostelefonokkal.  

 

A mai eseményt követően a koreai kormány PS-LTE hálózata a hónap elején négy városban meg is kezdi működését. A kormány dolgozik a lefedettség bővítésén, cél a PS-LTE szolgáltatás kiterjesztése az egész országra.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás