Az LG az SES vállalati napján demonstrálta OLED televízióinak kiváló HDR tulajdonságait

A bemutatón az SES elindította saját, HDR tartalmakat sugárzó UHD tesztcsatornáját

forrás: Prím Online, 2016. július 1. 11:35

Az LG Electronics (LG) bejelentette együttműködését a British Broadcasting Corporationnel (BBC), valamint az SES műhold-üzemeltetővel. A vállalat szakmai napján, Luxemburgban a HDR közvetítési technológiák, valamint az LG OLED és HDR technológiái kerültek a középpontba. 

Világszerte egyre népszerűbbé és elérhetőbbé válik a HDR formátumú televíziózás. Az LG úttörőnek számító együttműködése — ami kiválóan kiegészíti a vállalat OLED televízióinak egyedülálló képességeit — azt bizonyítja, hogy a HDR méginkább teret nyer a közeljövőben.

 

Az LG legújabb OLED tévéin fognak megjelenni azok az élőben, műholdas kapcsolaton keresztül sugárzott kiváló minőségű HDR tartalmak, amelyek a lefelé kompatibilis HLG (nagy dinamikatartományú szabvány) technológiát alkalmazzák. A lefelé kompatibilitás a HLG technológia esetén azt jelenti, hogy a csupán standard dinamikatartományú (SDR) tartalmak megjelenítésére képes televíziók kontrasztarányát és színvisszaadási képességeit is javítani tudja. A HDR műsorsugárzás bemutatására az LG és a BBC az SES Astra műhold-hálózatát fogja használni. 

 

 

A HDR HLG tartalmak megjelenítésére az LG OLED televíziói tökéletesen alkalmasak, hiszen igazán valósághű élményt, nagy színmélységet és tökéletes mélyfeketét nyújtanak. Az LG OLED televíziók — mint az első végtelen kontrasztaránnyal és külön háttérvilágítás nélküli panelekkel rendelkező síkképernyős készülékek — egyedülálló HDR élményt kínálnak a felhasználók számára.

 

A HLG technológiát a BBC és az NHK (Japan Broadcasting Corporation) fejlesztette ki azért, hogy olyan megoldáshoz jussanak, amellyel lefelé kompatibilis módon lehet HDR-tartalmakat továbbítani. Azzal, hogy az adatfolyamot mind a HDR-dekóderrel ellátott vevőkészülékek, mind pedig a régebbi, nem HDR-képes tévék is dekódolni képesek, a műsorsugárzáshoz nincs szükség további metaadatok továbbítására, így ez a technológia kompatibilis a meglévő televíziós infrastruktúrákkal. Ez azt is jelenti, hogy a HLG technológia közvetlenül bevezethető a HDR minőségű televíziós tartalmak gyártásába.

 

A BBC innovatív és rugalmas HDR HLG technológiája kitűnő választás a HDR tartalmak közvetítésére, míg az SES új HDR tesztcsatornája lehetővé teszi a partnerek számára, hogy teszteljék a különböző kijelzőszabványokat és tartalmakat. 

 

„Az LG már évtizedek óta a televíziós technológiák élvonalában van” – mondta Wayne Park, az LG alelnöke és az európai üzletágak vezetője. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk partnereinket a HDR műsorszolgáltató technológiák szabványosításában, valamint abban, hogy a fejlett kijelző-technológia még szélesebb körben váljon elérhetővé.”

 

Kulcsszavak: OLED TV HDR LG OLED SES BBC LG

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30